Δρ. Κωστρίκης για Όμικρον: «Αυτό που λέγεται ότι έχει χαμηλή νοσηρότητα, φαίνεται να μην είναι αλήθεια» - ΒΙΝΤΕΟ

Δρ. Κωστρίκης για Όμικρον: «Αυτό που λέγεται ότι έχει χαμηλή νοσηρότητα, φαίνεται να μην είναι αλήθεια» - ΒΙΝΤΕΟ

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι ήδη στην Κύπρο και πρέπει να γίνει κατανοητό είπε ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης.

Μάλιστα από τα διαγνωσμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2021, το 11% νοσούν με την παραλλαγή της πανδημίας "Όμικρον.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση εξήγησε ότι εντός δύο εβδομάδων η παραλλαγή του ιού φαίνεται να έχει εμπεδωθεί στην κοινότητα και δεν αποκλείεται τα νεότερα στοιχεία να καταδείξουν ποσοστό από 30-40%.

«Από την ανάγνωση επιστημονικών δεδομένων σε άλλες χώρες, η εξέλιξη της νόσου φαίνεται να είναι περίπου ίδια με την Δέλτα. Άρα αυτό που λέγεται ότι έχει χαμηλή νοσηρότητα, φαίνεται να μην είναι αλήθεια. Εγώ αναμένω αριθμούς νοσηλειών στα ίδια επίπεδα με την Δέλτα. Η αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι να καταλήξουν τα νοσοκομεία», σημείωσε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Πενταμερή: Πιο σημαντική εξέλιξη ο καθορισμός επόμενων συναντήσεων

ΠτΔ για Πενταμερή: Πιο σημαντική εξέλιξη ο καθορισμός επόμενων συναντήσεων

Αυτά που καταγράφηκαν στην άτυπη διευρυμένη διάσκεψη στη Νέα Υόρκη είναι οι τρεις ελάχιστες εξελίξεις που θέσαμε ως στόχο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κρατώντας ως πιο σημαντική εξέλιξη τον καθορισμό των επόμενων συναντήσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE