Νέος Υπουργός Ευρώπης στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Κρις Χίτον-Χάρις

Νέος Υπουργός Ευρώπης στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Κρις Χίτον-Χάρις

Ο Κρις Χίτον-Χάρις είναι από την Κυριακή ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα για την Ευρώπη στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

O 54χρονος Συντηρητικός βουλευτής εκπροσωπεί από το 2010 την εκλογική περιφέρεια του Ντάβεντρι στην κεντρική Αγγλία.

Αντικαθιστά τη Γουέντι Μόρτον, η οποία με τη σειρά της καταλαμβάνει τη θέση του κ. Χίτον-Χάρις ως Υφυπουργός Μεταφορών.

Τον νέο Βρετανό Υπουργό Ευρώπης συνεχάρη μέσω Twitter για το διορισμό του η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία ΗΒ, εκφράζοντας τη βούληση να εργαστεί μαζί του για την υποστήριξη των προσπαθειών για επανένωση της Κύπρου στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών.

Το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε εξάλλου ότι τα καθήκοντα διαπραγματευτή με την ΕΕ επί του Πρωτοκόλλου Βόρειας Ιρλανδίας στο πλαίσιο της συμφωνίας του Brexit αναλαμβάνει η Υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, μετά από την παραίτηση μέσα στο Σαββατοκύριακο του Υφυπουργού Brexit λόρδου Φροστ.

Όταν χρειάζεται, τη θέση της κ. Τρας στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ θα παίρνει ο κ. Χίτον-Χάρις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

Η σχέση του Προεδρικού με το ΔΗΚΟ, εισέρχεται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι επόμενες ημέρες, αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Η συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ δεν αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη τακτική επαφή, αλλά ως ένα ραντεβού ουσίας, από το οποίο αναμένεται να διαφανεί εάν οι δύο πλευρές μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τους όρους της συνεργασίας τους, ή αν οι διαφωνίες που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, θα παραμείνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE