Σοκάρουν οι μαρτυρίες πολιτών της Τουρκίας – «Πίνω νερό για να χορτάσω» λέει 13χρονη

Σοκάρουν οι μαρτυρίες πολιτών της Τουρκίας – «Πίνω νερό για να χορτάσω» λέει 13χρονη

Σε απελπιστική κατάσταση είναι οι πολίτες της Τουρκίας καθώς η χώρα βυθίζεται στην οικονομική κρίση. Η οικονομία καταρρέει, η τουρκική λίρα χάνει συνεχώς την αξία της και οι Τούρκοι δεν μπορούν καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Τα νοικοκυριά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ έχουν φτάσει σε επίπεδα εξαθλίωσης.
Οι πολίτες κάνουν δραματικές εκκλήσεις λέγοντας πως δεν έχουν χρήματα ούτε για τα βασικά αγαθά.
«Το παιδί μου πάει στο σχολείο με άδειες τσέπες»
Σοκαριστική είναι η περιγραφή μιας 13χρονης η οποία αναφέρει ότι για να χορτάσει αναγκάζεται να πίνει νερό.

Παράλληλα ο πατέρας της ανήλικης παραδέχεται ότι δεν έχει καθόλου χρήματα και στέλνει το παιδί του στο σχολείο με… άδειες τις τσέπες.

«Τι μπορώ να πω… καταρρέω όταν βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση. Μου ζητάει η κόρη μου κάτι απλό και δεν μπορώ να το πάρω. Κάποιες φορές στο σχολείο πηγαίνει δίχως καθόλου να έχει χρήματα. Δυσκόλεψαν τα πράγματα» σημειώνει ο ίδιος.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ στο συνέδριο ΕΛΚ: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη

ΠτΔ στο συνέδριο ΕΛΚ: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη

Η ΕΕ θα πρέπει να ασκήσει την ενωτική της δύναμη και στο εσωτερικό της, καθώς στην ένωση των 27 ένα κράτος μέλος, η Κύπρος, παραμένει διαιρεμένη από την τουρκική κατοχή, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στην παρέμβαση του κατά τη δεύτερη ημέρα του κογκρέσου του ΕΛΚ στη Βαλένθια της Ισπανίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE