Παραιτήθηκε ο Υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ

Παραιτήθηκε ο Υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι ο Υπουργός Ντέιβιντ Φροστ, που ήταν αρμόδιος για το Brexit, υπέβαλε την παραίτησή του, δημοσιοποιώντας την επιστολή του και την απάντηση του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

 
Εκφράζοντας τη λύπη του για τη διαρροή στον Τύπο, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο Φροστ ανακοίνωσε επίσης ότι η παραίτησή του έχει "άμεση ισχύ" και υπογράμμισε τις ανησυχίες του για την "κατεύθυνση" που έχει πάρει η κυβέρνηση. "Είναι απογοητευτικό που αυτό το σχέδιο δημοσιοποιήθηκε απόψε και υπό αυτές τις συνθήκες πιστεύω ότι είναι σωστό για εμένα να παραιτηθώ με άμεση ισχύ" ανέφερε στην επιστολή του προς τον Τζόνσον ο Φροστ. Νωρίτερα, η εφημερίδα Mail on Sunday ανέφερε ότι ο πρώην διαπραγματευτής του Brexit παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω "πολιτικών διαφωνιών" με την κυβέρνηση του Τζόνσον, ο οποίος τον έπεισε να παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Ιανουάριο.
 
Στην επιστολή του ο Φροστ επικαλείται ως λόγους της παραίτησής του τις διαφωνίες του σε ό,τι αφορά τους νέους περιορισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την αύξηση των φόρων και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για να επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050. Η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Αντζελα Ρέινερ, σε ανάρτησή της στο Twitter σχολίασε ότι "η κυβέρνηση έχει βυθιστεί στο χάος ακριβώς τη στιγμή που η χώρα διανύει εβδομάδες αβεβαιότητας". "Ο Μπόρις Τζόνσον δεν κάνει για τη θέση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE