Κορωνοϊός: Η Ολλανδία μπαίνει σε σκληρό lockdown έως τις 14 Ιανουαρίου

Κορωνοϊός: Η Ολλανδία μπαίνει σε σκληρό lockdown έως τις 14 Ιανουαρίου

Το lockdown αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 π.μ. της Κυριακής – Στόχος είναι να συγκρατηθεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Όμικρον.


Σε καθεστώς σκληρού lockdown μπαίνει η Ολλανδία από τις 5 το πρωί της Κυριακής, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Το lockdown ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, ενώ θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 14 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργικό συμβούλιο έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση υιοθετώντας τη σύσταση της αρμόδιας επιτροπής των επιστημόνων, για να προλάβει μια νέα έκρηξη κρουσμάτων που θα δημιουργήσει η μετάλλαξη Όμικρον. Η σύσταση αφορά το κλείσιμο όλων των τομέων, πλην των αναγκαίων καταστημάτων, όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία. Επίσης, θα υπάρξουν επιπτώσεις σε όλες τις επιχειρήσεις φιλοξενίας, τα μη αναγκαία καταστήματα, τα μουσεία, τα πάρκα διασκέδασης, τους κινηματογράφους, τα θέατρα, τα γυμναστήρια και τις στενές επαγγελματικές επαφές χωρίς ιατρικό σκοπό, μετέδωσε το RTL Nieuws.

«Λουκέτο» θα βάλουν τα γυμνάσια και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ενώ τα δημοτικά έχουν ήδη κλείσει από τις 17 Δεκεμβρίου, χωρίς να αναμένεται δια ζώσης επαναλειτουργία τους έως τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, περιορισμοί θα τεθούν και στις εξωτερικές συναθροίσεις σε έως και δύο άτομα από διαφορετικά νοικοκυριά. Παράλληλα, θα υπάρξει σύσταση για τους κατοίκους να μην δέχονται επισκέψεις ατόμων που ανήκουν σε πάνω από δύο νοικοκυριά την ημέρα. Εξαίρεση θα υπάρχει για τις 25 και 26 Δεκεμβρίου (ανήμερα των Χριστουγέννων και την επομένη0 όπου θα επιτραπούν έως και τέσσερις επισκέπτες σε κάθε σπίτι Δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση για την Πρωτοχρονιά και την παραμονή.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων οκτώ πτητικών μέσων επιχειρούν στην περιοχή Μαλιάς- Ομόδους- Βάσας στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή. Στο σημείο μεταβαίνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Βουνί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επηρεάζονται κατοικίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά με εκκενώσεις στην Κοινότητα Βουνί και η Πολιτική Άμυνα με εκκενώσεις στην Κοινότητα Ποταμιού. Έπιπρόσθετες δυνάμεις στην πυρκαγιά από Λάρνακα, Πάφο και ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE