Έτσι μπορείς να επιλέξεις Mix and Match εμβολίων - Άναψε πράσινο το Υπ. Υγείας

Έτσι μπορείς να επιλέξεις Mix and Match εμβολίων - Άναψε πράσινο το Υπ. Υγείας

Ακολουθώντας τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicine Association - EMA) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (European Center for Disease Control - ECDC), το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει στους πολίτες πως δίνεται η επιλογή για εμβολιασμό ενισχυτικής Γ’ Δόσης με εμβόλιο mRNA διαφορετικό από αυτό του αρχικού εμβολιαστικού σχήματος.

Οι συστάσεις από ΕΜΑ και ECDC έγιναν ως αποτέλεσμα μεγάλου αριθμού κλινικών μελετών προκειμένου να διασφαλιστεί ευελιξία και αποτελεσματικότητα στα προγράμματα εμβολιασμού, οι οποίες εξέτασαν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα χορήγησης δύο διαφορετικών (ετερόλογων) εμβολίων ενάντια στη νόσο COVID-19, για την ενισχυτική δόση μετά τον αρχικό εμβολιασμό (γνωστή ως ετερολογική ενίσχυση).

Εν όψει των πιο πάνω, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ενισχυτική Γ’ Δόση με εμβόλια Pfizer-BioNTech και Moderna, ανεξαρτήτως προηγούμενου αρχικού εμβολιαστικού σχήματος σε Κέντρα Εμβολιασμού Ελεύθερης Προσέλευσης (walk-in).

Σημειώνεται ότι τροχοδρομείται και η ανάλογη προσαρμογή της Πύλης Εμβολιασμού για παροχή δυνατότητας εμβολιασμού και μέσω ραντεβού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες - Αναφορά σε «ξεκάθαρο πλάνο» για Βάσεις και μέτρα για οικονομία

ΠτΔ: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες - Αναφορά σε «ξεκάθαρο πλάνο» για Βάσεις και μέτρα για οικονομία

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στο θέμα που αφορά τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, καθώς και στα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κρίση στην περιοχή, αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE