Ανέβηκε ο απολογισμός των θυμάτων από το τραγικό δυστύχημα στην Αυστραλία - 4 τα νεκρά παιδιά

Ανέβηκε ο απολογισμός των θυμάτων από το τραγικό δυστύχημα στην Αυστραλία - 4 τα νεκρά παιδιά

Ανέβηκε ο απολογισμος θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στην Αυστραλία. Πέθαναν ακόμα δύο παιδιά.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γιορτής για το τέλος της σχολικής χρονιάς σε πρωτοβάθμιο σχολείο της Ντέβονπορτ, στο νησί της Τασμανίας (νότια).

Τα παιδιά έπεσαν από ύψος περίπου δέκα μέτρων. Δύο αγόρια και δύο κορίτσια, ηλικίας περίπου 11 ετών, σκοτώθηκαν, ενώ άλλα πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά, με τα τέσσερα να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία της Τασμανίας.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον χαρακτήρισε «σπαρακτικό» το δυστύχημα. «Μικρά παιδιά είχαν πάει να διασκεδάσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, και αντί γι’ αυτό είχαμε μια τόσο φρικιαστική τραγωδία αυτή την περίοδο του χρόνου. Σου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεπε «ασθενείς ανέμους» και ηλιοφάνεια σήμερα –καθώς πλέον ξεκινά το καλοκαίρι του νότιου ημισφαιρίου– στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, στη βόρεια ακτή της Τασμανίας.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, είχαν σπεύσει στον τόπο της τραγωδίας γύρω στις 10:00 (τοπική ώρα· περί τη 01:00 ώρα Κύπρου) στο σχολείο Χίλκρεστ, στο Ντέβονπορτ, την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Τασμανίας Πίτερ Γκάτγουιν δήλωσε ότι είναι «αδιανόητο» το ότι συνέβη «αυτή τη σοκαριστική τραγωδία» και υποσχέθηκε ότι θα διενεργηθεί έρευνα.

 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Η διπλωματική κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό εισέρχεται σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις των τελευταίων μηνών, με το βλέμμα να στρέφεται πλέον στις Βρυξέλλες. Μετά τις διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυπριακής κυβέρνησης, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνουν κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις, για τη σύγκληση της άτυπης πολυμερούς διάσκεψης, η οποία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ηνωμένων Εθνών, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου, ή στις αρχές Αυγούστου.