Έρχεται στην Κύπρο ο Βασιλιάς της Ιορδανίας - Υπογράφονται σημαντικές συμφωνίες

Έρχεται στην Κύπρο ο Βασιλιάς της Ιορδανίας -  Υπογράφονται σημαντικές συμφωνίες

Ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 17 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τον Βασιλιά της Ιορδανίας το απόγευμα της Παρασκευής, 17 Δεκεμβρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντησή τους και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Βασιλιάς Αμπντάλλα θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Κατά τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και θα συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα, οι διμερείς σχέσεις, οι δράσεις για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής και η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι προσπάθειες για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απονέμει στον Βασιλιά της Ιορδανίας το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’ και ο Βασιλιάς Αμπντάλλα Β’ θα απονείμει στον Πρόεδρο την ανώτατη τιμητική διάκριση της χώρας του.

Εξάλλου, στο περιθώριο της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη και του Βασιλιά της Ιορδανίας θα υπογραφούν: Συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας, Συμφωνία για την έκδοση φυγόδικων και Μνημόνιο Αναπτυξιακής Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου και Ιορδανίας.

Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του Βασιλιά Αμπντάλλα Β΄.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE