Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο, Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης και στη Σύνοδο Κορυφής των Αρχηγών Κρατών ή Κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 16 του μηνός, είναι ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι τιμές ενέργειας, οι εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ, το μεταναστευτικό και ζητήματα ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ.

Στο περιθώριο των αυριανών εργασιών που αφορούν την Ανατολική Εταιρική Σχέση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει στις 8 μ.μ. (ώρα Κύπρου), συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας κ. Nikol Pashinyan.

Τη συνάντηση θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κρίση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Αρμενίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει στις Βρυξέλλες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE