Νέα Ζηλανδία: Άνδρας εμβολιάστηκε 10 φορές κατά του κορονοϊού, σε μία μέρα… εις το όνομα άλλων

Νέα Ζηλανδία: Άνδρας εμβολιάστηκε 10 φορές κατά του κορονοϊού, σε μία μέρα… εις το όνομα άλλων

Μπροστά σε ένα ανησυχητικό περιστατικό βρέθηκαν οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας όταν αντιλήφθηκαν ότι ένας άνδρας εμβολιάστηκε κατά του του κορονοϊού έως και 10 φορές μέσα σε μια μέρα για λογαριασμό άλλων ανθρώπων. Η ενέργεια του άνδρα έχει πυροδοτήσει επίσημη έρευνα.

 

Η Astrid Koornneef, διευθυντής ομάδας επιχειρήσεων για το εμβόλιο και το πρόγραμμα ανοσοποίησης κατά της Covid-19 στη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ότι το Υπουργείο Υγείας της χώρας γνώριζε το θέμα και το έχει λάβει πολύ σοβαρά υπόψην.


«Ανησυχούμε πολύ για αυτήν την κατάσταση και συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες υπηρεσίες», είπε, σύμφωνα με τη New Zealand Herald. Το υπουργείο ωστόσο δεν διευκρίνισε πού ακριβώς στη χώρα συνέβη το περιστατικό.


Αντιεμβολιαστές φέρεται να πλήρωσαν τον άνδρα για να κάνει το εμβόλιο στη θέση τους
Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Helen Petousis-Harris χαρακτήρισε τη συμπεριφορά «απίστευτα εγωιστική» καθώς φέρεται ο άνδρας να πληρώθηκε είτε από αντιεμβολιαστές είτε από άτομα που φοβόντουσαν το εμβόλιο να το κάνει στο όνομά τους ώστε να πάρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Ο άνδρας που πήρε πολλαπλές δόσεις του εμβολίου για τον COVID-19 είναι απίθανο να υποστεί σοβαρή βλάβη, αλλά πιθανόν να αισθανθεί χάλια την επόμενη μέρα από τις πολλές δόσεις», ανέφερε η Νεοζηλανδή καθηγήτρια.

Η επιστήμονας είπε ότι η λήψη πολλαπλών δόσεων του εμβολίου Covid-19 δεν είναι ιδανική και πρέπει να αποφεύγεται, λέγοντας ότι όταν οι άνθρωποι λαμβάνουν υψηλότερες δόσεις, έχουν περισσότερο πυρετό, πόνους και πονοκεφάλους.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας ο άνδρας επισκέφτηκε πολλά εμβολιαστικά κέντρα αφού είχε πάρει χρήματα για τις υπηρεσίες του

«Το να έχετε μια ανακριβή κατάσταση εμβολιασμού όχι μόνο σας θέτει σε κίνδυνο, αλλά θέτει σε κίνδυνο τους φίλους σας, την οικογένειά σας αλλά και την κοινότητα, καθώς και τις ομάδες υγειονομικής περίθαλψης που σας περιθάλπουν τώρα αλλά και στο μέλλον», τόνισε η διευθυντής της ομάδας επιχειρήσεων για το εμβόλιο στη Νέα Ζηλανδία.

Επιπλέον, είπε η κ. Koornneef, σχολίασε ότι εάν ένα άτομο επρόκειτο να λάβει εμβόλιο βάσει ψευδής ταυτότητας το δικό του προσωπικό αρχείο υγείας δεν θα αντικατοπτρίζει ότι ήταν εμβολιασμένο. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο διαχείρισης της υγείας τους στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.