Σε κατάσταση μείζονος καταστροφής κηρύσσει την πολιτεία Κεντάκι ο Μπάιντεν

Σε κατάσταση μείζονος καταστροφής κηρύσσει την πολιτεία Κεντάκι ο Μπάιντεν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακήρυξε χθες Κυριακή το βράδυ (τα ξημερώματα σήμερα Δευτέρα ώρα Κύπρου) σε κατάσταση μείζονος καταστροφής την πολιτεία Κεντάκι, η οποία χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλους την Παρασκευή με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες υλικές ζημιές και να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.


Η απόφαση αυτή του Αμερικανού Προέδρου ανοίγει τον δρόμο για να χορηγηθεί περαιτέρω βοήθεια από το ομοσπονδιακό κράτος.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, ο Έντι Μπεσίαρ, υπέβαλε νωρίτερα χθες Κυριακή επίσημο αίτημα στον Λευκό Οίκο να κηρυχθεί μείζων καταστροφή στην πολιτεία του, ενημέρωσε νωρίτερα δημοσιογράφους η επικεφαλής της FEMA, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

ΠΗΓΗ: Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Η Επαρχιακή Εκλογική Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε απόψε, εξέλεξε τους έξι υποψήφιους και υποψήφιες του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία, για την επαρχία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE