ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πως προέκυψε ο αριθμός των 662 νεων κρουσμάτων - ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πως προέκυψε ο αριθμός των 662 νεων κρουσμάτων - ΠΙΝΑΚΑΣ

Από τις 93,840 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν οι 9,817 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 84,023 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 662 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής: 

 

  • 120 κρούσματα από 1,785 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. 
  • 8 κρούσματα από 3,396 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. 
  • 131 κρούσματα από 4,140 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας. 
  • 11 κρούσματα από 326 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων. 
  • 280 κρούσματα από 51,513 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία. 
  • 109 κρούσματα από 32,510 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας. 
  • 3 κρούσματα από 168 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας. 

 

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος: 

 

  • 0 κρούσματα από 2 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων σε κλειστές δομές. 

 

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως: 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Όταν την περασμένη εβδομάδα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε, ότι το Γραφείο της Επιτρόπου του Πολίτη, προχωρεί στη διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία νέοι και νέες θα αναλάβουν συμβολικά τον ρόλο υπουργών και θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, η κυβέρνηση έστειλε ένα μήνυμα με σαφή πολιτικό συμβολισμό: οι νέοι πρέπει να έχουν φωνή εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE