Πρόεδρος ΕΔΕΚ: Τα όργανα της Πολιτείας να προχωρήσουν άμεσα σε διερεύνηση των παραβιάσεων από τον ΟΑΥ

Πρόεδρος ΕΔΕΚ: Τα όργανα της Πολιτείας να προχωρήσουν άμεσα σε διερεύνηση των παραβιάσεων από τον ΟΑΥ

Να προχωρήσουν άμεσα σε πλήρη διερεύνηση των παραβιάσεων από τον ΟΑΥ, κάλεσε τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δήλωση του σήμερα, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως έχει επιβεβαιωθεί τόσο από τον Γενικό Ελεγκτή όσο και από συγκεκριμένα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή ότι ο ΟΑΥ παραβιάζει κατά τρόπο συστηματικό και παράφορο όχι απλά την φιλοσοφία του ΓεΣΥ αλλά και την ίδια τη νομοθεσία.

Ως εκ τούτου, είπε, «καλούμε τα αρμόδια όργανα της πολιτείας που έχουν την ευθύνη για την επιτήρηση εφαρμογής των νομοθεσιών, να προχωρήσουν άμεσα στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης δεδομένου ότι συνιστά ποινικό αδίκημα, καθώς και στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Εάν η μέχρι σήμερα αδράνεια που έχει επιδειχθεί συνεχιστεί, στην ουσία τους καθιστά συνυπεύθυνους», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE