Προσπάθησαν να πετάξουν με πλαστά διαβατήρια - Εισήλθαν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία

Προσπάθησαν να πετάξουν με πλαστά διαβατήρια - Εισήλθαν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία

Υπό κράτηση τέθηκαν χτες, Πέμπτη, μια 19χρονη και ένας 23χρονος για υποθέσεις πλαστοπροσωπίας, παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας και παράνομης παραμονής. 


Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου, παρουσιάστηκε χτες στο αεροδρόμιο Πάφου με πρόθεση να αναχωρήσει για την Γαλλία μια αλλοδαπή, αφρικανικής καταγωγής, παρουσιάζοντας ένα διαβατήριο Γαλλίας, το οποίο εκ πρώτης όψεως φάνηκε ότι δεν ήταν γνήσιο και το πρόσωπο που εικονιζόταν στο διαβατήριο ήταν διαφορετικό από το πρόσωπο που το κρατούσε.

Ανακρινόμενη φέρεται να παραδέχτηκε ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα, τόσο το διαβατήριο όσο και μια κάρτα μόνιμης διαμονής που κρατούσε, δεν ήταν δικά της. Ανέφερε επίσης ότι κατάγεται από την Δημοκρατία του Κόγκο, είναι 19 ετών και ότι αφίχθηκε στην Κύπρο μέσω των κατεχομένων, στις 5.12.21. Ακολούθως η 19χρονη συνελήφθη για το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας, της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας και παράνομης παραμονής. Μεταφέρθηκε και κρατείται στα αστυνομικά κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου. 

Επίσης, σε άλλη περίπτωση, μέλος του κέντρου ελέγχου των διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Πάφου ειδοποιήθηκε χτες ότι στο σημείο εξόδου της πτήσης που θα αναχωρούσε για το Μπρίστολ ένας άντρας τους παρουσίασε Γαλλικό διαβατήριο με εισιτήριο μονής διαδρομής.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου , το Γαλλικό διαβατήριο ελέγχθηκε και φαίνεται να μην ήταν γνήσιο. Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, ο συγκεκριμένος φέρεται να παραδέχτηκε το πραγματικό του όνομα, ότι είναι ηλικίας 23 ετών και ότι κατάγεται από την Αλβανία. Στην συνέχεια ο 23χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της πλαστοπροσωπίας.

Σε έρευνα που έγινε στις αποσκευές του φέρεται να βρέθηκε και μια γαλλική ταυτότητα, στο όνομα άλλου προσώπου. Από περαιτέρω  εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος παρέμεινε παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας. Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ευχαριστίες ΠτΔ στην Ολλανδία για τη φρεγάτα - Το βρετανικό πλοίο HMS Dragon κατευθύνεται προς την Κύπρο

LIVE: Ευχαριστίες ΠτΔ στην Ολλανδία για τη φρεγάτα - Το βρετανικό πλοίο HMS Dragon κατευθύνεται προς την Κύπρο

Φλέγεται για 10η μέρα η Μέση Ανατολή, ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ιράν, ενώ οι IDF επιτίθενται διαρκώς στον Λίβανο. Το Ιράν απαντά με εκτοξεύσεις πυραύλων και drones προς χώρες του Κόλπου, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα σκληρύνει τα αντίποινά του. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE

Σαρλ ντε (αυτο)Γκολ

Σαρλ ντε (αυτο)Γκολ