Ο θαυμαστός κόσμος της ιατρικής τεχνολογίας, με τα αλματώδη επιτεύγματα του, ασκεί αναμφίβολα τρομερή γοητεία, δήλωσε απόψε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, η οποία ωστόσο σημείωσε ότι «εκεί που γίνονται αληθινά θαύματα είναι όταν ο πυρήνας της ιατρικής επιστήμης παραμένει ανθρωποκεντρικός».
Σε χαιρετισμό της, στην τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή Οδυσσέα Ιωάννη Ζώρα σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick, η κ. Δημητρίου επικαλέστηκε τα λόγια του Ιπποκράτη, λέγοντας ότι «είναι αδύνατο να ξέρει την ιατρική αυτός που δεν ξέρει ακριβώς τι είναι ο άνθρωπος».
Επεσήμανε ότι «και όπως με τόσα άλλα που πρώτος είχε διαπιστώσει και εφαρμόσει ο πατέρας της ιατρικής, φαίνεται να έχει απόλυτο δίκιο», προσθέτοντας ότι «η ανθρώπινη σχέση ανάμεσα στον γιατρό και τον ασθενή, μπορεί να έχει απίστευτη θαυματουργική ιαματική επίδραση».
Εξάλλου, όπως συμπλήρωσε «η ιατρική επιστήμη είναι βαθιά ριζωμένη στην έγνοια, τη μέριμνα και την προσφορά στον συνάνθρωπο».
«Βρισκόμαστε εδώ λοιπόν απόψε για την αναγόρευση του Καθηγητή Οδυσσέα Ιωάννη Ζώρα σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick. Γιορτάζουμε την προσφορά ενός επιστήμονα στην ευρύτερη κοινωνία μέσα από τη διδακτική, συγγραφική και ερευνητική του δραστηριότητα, αλλά και την κοινωνική προσφορά ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος, το οποίο από το 2007, με εφόδιο την πολύχρονη πορεία του Frederick Institute of Technology, δίνει ευκαιρίες μάθησης και προάγει την ακαδημαϊκή αριστεία σε ποικίλους τομείς», είπε η Πρόεδρος Βουλής.
Επιπλέον, είπε πως «έχοντας αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Ρώμης ‘La Sapienza’ με τη διάκριση ‘Cum Laude’, ο Δρ Ζώρας ακολούθησε την ειδικότητα της γενικής χειρουργικής και στη συνέχεια της ογκολογίας», για να προσθέσει πως «απέκτησε τον διδακτορικό του τίτλο και πάλι με άριστα και ακολούθως μετεκπαιδεύτηκε, μεταξύ άλλων, στη Γλασκώβη και στη Νέα Υόρκη».
Συνέχισε λέγοντας πως «είναι μέλος σε πληθώρα συνδέσμων, οργανισμών και επιστημονικών εταιρειών χειρουργικής και ογκολογίας και υπήρξε δάσκαλος πολλών γιατρών στη χειρουργική παθολογία, χειρουργική ογκολογία και στην κλινική άσκηση της χειρουργικής, ενώ έχει βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας με τον τιμητικό τίτλο του Αξιωματούχου της Ιταλικής Δημοκρατίας».
Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμα ότι «το πλούσιο και αξιοθαύμαστο βιογραφικό του Καθηγητή Οδυσσέα Ιωάννη Ζώρα δεν σταματά εδώ, αφού ως πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, συνέβαλε μέσω της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Frederick, στην πιστοποίηση ενός διαπανεπιστημιακού μάστερ στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο».
«Έχοντας διατελέσει», είπε, «Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για δύο θητείες, καθώς και Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, ο Καθηγητής χειρουργικής ογκολογίας Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας είναι σήμερα διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ογκολογία: Από την Ογκογένεση έως τη Θεραπεία». Πρωτοστατώντας στην ιατρική εκπαίδευση, ο Καθηγητής που τιμούμε σήμερα ηγείται ενός προγράμματος μοναδικού στην Ελλάδα και ενός από τα λίγα του είδους του στην Ευρώπη, καθώς καινοτομεί ως προς τη σφαιρική κάλυψη όλων των πτυχών της νόσου που μονολεκτικά αποκαλούμε «καρκίνο», βασιζόμενου στην έγκαιρη διάγνωση, στη φαρμακολογία, στην επιδημιολογία, στη βιοηθική, στις στρατηγικές πρόληψης».
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις