Σε κλοιό κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες η Κύπρος – Μέχρι πότε θα ισχύει η κίτρινη προειδοποίηση

Σε κλοιό κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες η Κύπρος – Μέχρι πότε θα ισχύει η κίτρινη προειδοποίηση

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι, ενώ είναι πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, τοπικά, και στα ψηλότερα ορεινά.

Η κίτρινη προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ μέχρι τις 17:00 το απόγευμα. 

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή μέχρι το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια αναμένεται ψηλή πίεση.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα ισχυροί και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Ωστόσο από το μεσημέρι και μετά, οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και τοπικά στα δυτικά και βόρεια παράλια κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, αρχικά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα ισχυροί και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα ανατολικά παράλια, κυματώδης στα νότια και κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από ψηλές νεφώσεις.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Πέμπτη, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, εμφανίζεται αισιόδοξος και βέβαιος ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει παρουσία στη νέα Βουλή, παρά τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στο Themaonline, ο κ. Καρογιάν, κάνει λόγο για «κρυφή ψήφο» της ΔΗΠΑ, αμφισβητεί την ικανότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώσουν την πραγματική βούληση των πολιτών και υποστηρίζει ότι η παράταξή του, διαθέτει μια «ήρεμη σιωπηρή δύναμη» που θα εκφραστεί στην κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE