Επίσημη πρώτη το μεσημέρι για την ανανεωμένη λεωφόρο Μακαρίου

Επίσημη πρώτη το μεσημέρι για την ανανεωμένη λεωφόρο Μακαρίου

Χαράς ευαγγέλια για τους δεκάδες καταστηματάρχες και εμπορευόμενους της λεωφόρου Μακαρίου στη Λευκωσία, από το τμήμα των φώτων τροχαίας μέχρι βόρεια προς την πλατεία Ελευθερίας, το οποίο παραδίδεται σήμερα Tρίτη στον Δήμο, μετά από εργασίες που διήρκησαν αρκετούς μήνες.

Η πάλαι ποτέ εμπορικότερη λεωφόρος της Λευκωσίας φορεί πλέον τα γιορτινά της και από αύριο Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου θα υποδεχθεί τους καταναλωτές και τους περιπατητές για βόλτα και ψώνια, σε μια εορταστική περίοδο πριν τα Χριστούγεννα και την αλλαγή του χρόνου.

Η επίσημη τελετή παράδοσης του έργου από τον εργολάβο θα γίνει σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου το μεσημέρι έξω από το City Plaza. Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωργκάτζης θα προβεί σε σύντομη δήλωση και η λεωφόρος θα παραδοθεί στο κοινό από αύριο Τετάρτη.

Η ανάπλαση της Μακαρίου, η οποία εντάχθηκε στο έργο «ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου», το οποίο στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου και πρωτοποριακού αναβαθμισμένου αστικού εμπορικού κέντρου.

Η ανάπλαση της λεωφόρου προβλέπει τροποποίηση της κυκλοφοριακής διαρρύθμισης για διευκόλυνση της διακίνησης των μέσων μαζικής μεταφοράς, των ποδηλατιστών, των πεζών, των ΑμεΑ, καθώς και την εφαρμογή μέτρων κυκλοφοριακής ύφεσης.

Εχει επανασχεδιαστεί ο υπαίθριος χώρος και εγκαταστάθηκε νέος οδικός εξοπλισμός, για τη σωστή οργάνωση και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, τη δημιουργία πλατειών – χώρων στάσης / ξεκούρασης, ραμπών πρόσβασης και όλων των απαραίτητων στοιχείων σχετικά με την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των εμποδιζόμενων ατόμων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα, την Αίγυπτο, όπου θα συμμετάσχει στο EGYPES 2026, που αποτελεί κορυφαία έκθεση και συνέδριο ενέργειας στην Αίγυπτο, τη Βόρειο Αφρική και τη Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιείται στις 30 Μαρτίου με 1η Απριλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE