Δρ.Διέτης: Πως ανταποκρίνονται οι εμβολιασμένοι και πως οι ανεμβολίαστοι σε περίπτωση που νοσήσουν - Εξηγεί τι συμβαίνει

Δρ.Διέτης: Πως ανταποκρίνονται οι εμβολιασμένοι και πως οι ανεμβολίαστοι σε περίπτωση που νοσήσουν - Εξηγεί τι συμβαίνει

Πως ανταποκρινονται οι εμβολιασμένοι και πως οι ανεμβολίαστοι σε περίπτωση που νοσήσουν, αναλύει ο καθηγητής Νικόλας Διέτης.

Συζήτηση στην σημερινή εκπομπή της Κάτια Σάββα , Alpha Ενημέρωση , με τον επικουρο καθηγητη Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Νικόλα Διέτη για την νέα μετάλλαξη, για τα εμβόλια αλλα και για την μεταδοτικότητα ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Οπως ανέφερε ο Δρ.Διέτης η μετάλλαξη Ομικρόν είναι πιο μεταδοτικη , όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν να είναι πιο ήπια απο τις προηγούμενες μεταλλάξεις, ωστόσο όπως σχόλίασε θα πρέπει ολοι να είναι πιο προσεχτικοί καθώς ακόμα και σήμερα , υπάρχουν πολλά άγνωστα πράγματα για τον συγκεκριμένο ιο, κορωνοϊο. Χρειάζεται χρόνος ώστε να φανεί η επίπτωση της νέας μετάλλαξης αλλα και κατα πόσο τα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν την "Ομικρον".

Τόνισε πως μετά απο 12 μήνες εμβολιασμού όπου έγιναν παγκόσμια δισεκατομμύρια εμβολιασμοί , η επιστημονική κοινότητα ειναι σε θέση να γνωρίζει και τις επιπτώσεις και τα στατιστικά μεταξύ εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων. 

Αναφερόμενος στα στατιστικά, ο Δρ.Διέτης σχολίασε ότι ναι μεν οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν αλλά με βάση τις αποδείξεις και τα εθνικά δεδομένα όλων των χωρών, τα εμβόλια προστατευουν απο τις νοσηλείες, τη βαριά νόσο και τους θανάτους.

Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι είναι γνωστό ότι η μετάδοση δεν ειναι το ίδιο σε ένα εμβολιασμένο και σε ενα ανεμβολίαστο, εξηγώντας τον λόγο, στο πιο κάτω βίντεο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE