Τι βλέπετε πρώτα στην εικόνα; - H ηλικία σας πιθανόν να επηρεάζει το αποτέλεσμα!

Τι βλέπετε πρώτα στην εικόνα; - H ηλικία σας πιθανόν να επηρεάζει το αποτέλεσμα!

Η σημερινή εικόνα αποκαλύπτει πως η ηλικία μας μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα και αν είστε περίεργοι να μάθετε τι εννοούμε, συνεχίστε την ανάγνωση.

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στο Flinders University της Αυστραλίας, προσπάθησε να αποδείξει μια σημαντική θεωρία για την κλασική οπτική ψεδαίσθηση με τίτλο: «Η γυναίκα μου και η πεθερά μου».

H εικόνα, η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου εδώ και πολλά χρόνια, δείχνει μια νεαρή γυναίκα να κοιτάζει μακριά και το προφίλ μιας ηλικιωμένης γυναίκας με μεγάλη μύτη. Γνωρίζατε ότι η ηλικία σας μπορεί να επηρεάσει αυτό που βλέπετε στο παρακάτω σκίτσο; Σε περίπτωση που έχετε τις αμφιβολίες σας, οι ερευνητές παραθέτουν μερικά σημαντικά συμπεράσματα.

 

Προτού ξεκινήσουμε να αναλύουμε την απάντηση, είναι σημαντικό ότι προσπαθούμε να βρούμε την εικόνα που εμφανίστηκε πρώτα στο υποσυνείδητό μας. Δεν έχει σημασία εάν αργότερα καταφέρουμε να δούμε και τη δεύτερη εικόνα. Αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος που δείχνει ο εγκέφαλός μας να επεξεργάζεται την εικόνα και αυτά που βλέπει σε αυτή, σύμφωνα με την ηλικία μας.

Όσοι είστε μεταξύ 18- 30 χρονών, το πιθανότερο είναι ότι είδατε πρώτα τη νεαρή γυναίκα που ατενίζει ενώ όσοι είστε πάνω από 30, μάλλον παρατηρήσατε πρώτα την ηλικιωμένη. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ωστόσο, όλοι είμαστε σε θέση να δούμε και τις δύο γυναικείες μορφές ανεξαρτήτως της ηλικίας μας.

Η πρώτη εντύπωση, βλέποντας την εικόνα, είναι σίγουρα θέμα οπτικής που μπορεί να αλλάξει με βάση τη διάθεσή μας, την υγεία μας, την προσωπικότητά μας αλλά και τις εμπειρίες που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα. Η μελέτη εκφράζει ουσιαστικά «τα στερεότυπα κάθε ηλικίας και τον τρόπο που το υποσυνείδητο επηρεάζει τις αντιλήψεις μας και τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα γύρω μας.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE