EKTAKTO: Έφθασε στην Ελλάδα η μετάλλαξη Όμικρον - Εντοπίστηκε κρούσμα στην Κρήτη

EKTAKTO: Έφθασε στην Ελλάδα η μετάλλαξη Όμικρον - Εντοπίστηκε κρούσμα στην Κρήτη

Η μετάλλαξη Όμικρον όπως αναμενόταν ήρθε και στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κρούσμα της μετάλλαξης εντοπίστηκε στην Κρήτη.

Πρόκειται για Έλληνα, που είχε ταξιδέψει στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, στη συνέχεια είπε ότι το άτομο αυτό έφτασε στην Ελλάδα, στις 26 Νοεμβρίου το πρωί και υποβλήθηκε σε ράπιντ τεστ στο αεροδρόμιο το οποίο βγήκε αρνητικό.

Στη συνέχεια έκανε ράπιντ κάθε μέρα και στις 29 Νοεμβρίου, βγήκε θετικό. Την επόμενη μέρα παρουσίασε ήπια συμπτώματα.

Ακολούθησε έλεγχος PCR, που έδειξε ότι χρειαζόταν γονιδιακός έλεγχος για τη μετάλλαξη Όμικρόν. Σήμερα το πρωί (2/12), επιβεβαιώθηκε ότι ότι πρόκειται για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Όπως είπε ο κ. Ζαούτης, το άτομο ειναι σε καραντίνα μαζί με όλες τις επαφές του καθώς έγινε ιχνηλάτηση.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέο σενάριο από το Reuters για τις προθέσεις του Τραμπ: Εξετάζει την απόσυρση μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων από την Ευρώπη

Νέο σενάριο από το Reuters για τις προθέσεις του Τραμπ: Εξετάζει την απόσυρση μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων από την Ευρώπη

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν συνέβαλαν στην ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ, αλλά και για την αδυναμία προώθησης των σχεδίων του σχετικά με την απόκτηση της Γροιλανδίας, εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, που μίλησε στο Reuters τη Μεγάλη Πέμπτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE