Έκρηξη βόμβας σε σχολείο στη Λεμεσό – Βρέθηκε και δεύτερος μηχανισμός

Έκρηξη βόμβας σε σχολείο στη Λεμεσό – Βρέθηκε και δεύτερος μηχανισμός

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε δημοτικό σχολείο στο Ζακάκι της επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η βόμβα εξερράγη γύρω στις 1.30 σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου τα ξημερώματα. Η σκηνή αποκλείστηκε άμεσα από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό της αστυνομίας, η έκρηξη οφείλεται σε πυροδότηση αυτοσχέδιου μηχανισμού ο οποίος τοποθετήθηκε στη βάση αλουμινένιας πόρτας αίθουσας διδασκαλίας.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην αίθουσα του σχολείου και εξοπλισμό καθώς και στα παράθυρα της εκκλησίας που βρίσκεται απέναντι από το σχολείο σε απόσταση 50 μέτρων.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στη σκήνη βρέθηκε και δεύτερος μηχανισμός, που τοποθετήθηκε στην κύρια είσοδο του σχολείου, φαίνεται να πυροδοτήθηκε αλλά δεν εξερράγη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό στο παρόν στάδιο για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE