Με το μάτι στραμμένο στην Τουρκία η Κυπριακή Δημοκρατία «Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και αξιολογούμε την κατάσταση»

Με το μάτι στραμμένο στην Τουρκία η Κυπριακή Δημοκρατία «Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και αξιολογούμε την κατάσταση»

“Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία, αξιολογούμε την κατάσταση, όπως δημιουργείται”, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία σε σχέση με το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, στο περιθώριο της περιοδείας του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Πάφο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί και αξιολογεί την κατάσταση που δημιουργείται μετά τις εκλογές στην Τουρκία. Αντιλαμβάνεστε, συνέχισε, “ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που οδηγεί σε πολλαπλές ερμηνείες προς όλες τις κατευθύνσεις”.

Θα πρέπει πρόσθεσε, “να αναμένουμε να δούμε πώς θα αποτυπωθεί σε συγκεκριμένες εξελίξεις, το αποτέλεσμα των εκλογών, δηλαδή αν θα οδηγηθούμε σε σχηματισμό νέας Κυβέρνησης ή σε επανάληψη των εκλογών, και τότε θα τοποθετηθούμε επίσημα”.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε επίσης πως “είναι κάτι που παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και αξιολογούμε την κατάσταση όπως δημιουργήθηκε”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.