Με το μάτι στραμμένο στην Τουρκία η Κυπριακή Δημοκρατία «Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και αξιολογούμε την κατάσταση»

Με το μάτι στραμμένο στην Τουρκία η Κυπριακή Δημοκρατία «Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και αξιολογούμε την κατάσταση»

“Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία, αξιολογούμε την κατάσταση, όπως δημιουργείται”, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία σε σχέση με το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, στο περιθώριο της περιοδείας του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Πάφο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί και αξιολογεί την κατάσταση που δημιουργείται μετά τις εκλογές στην Τουρκία. Αντιλαμβάνεστε, συνέχισε, “ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που οδηγεί σε πολλαπλές ερμηνείες προς όλες τις κατευθύνσεις”.

Θα πρέπει πρόσθεσε, “να αναμένουμε να δούμε πώς θα αποτυπωθεί σε συγκεκριμένες εξελίξεις, το αποτέλεσμα των εκλογών, δηλαδή αν θα οδηγηθούμε σε σχηματισμό νέας Κυβέρνησης ή σε επανάληψη των εκλογών, και τότε θα τοποθετηθούμε επίσημα”.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε επίσης πως “είναι κάτι που παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και αξιολογούμε την κατάσταση όπως δημιουργήθηκε”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE