Κυπριακό: Το διακύβευμα της νέας πενταμερούς διάσκεψης - Σημείο καμπής ή χαμένη ευκαιρία
Το Κυπριακό εισέρχεται ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή, ενόψει της νέας πενταμερούς διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, στη Νέα Υόρκη.
Σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «τώρα έχουμε το 4ο γεωτρύπανό μας. Αυτό το γεωτρύπανο είναι ολοκαίνουριο. Θα παραδοθεί σε λίγους μήνες. Θα έχουμε 4 πλοία γεωτρήσεων και 2 πλοία σεισμικής έρευνας. Θα κάνουμε τις εργασίες μας στη Μαύρη Θάλασσα και ιδιαίτερα στη Μεσόγειο την οποία αποκαλούμε Γαλάζια Θάλασσα με αυτοπεποίθηση. Φυσικά αυτό ενοχλεί κάποιους».
Στην ίδια συνέντευξη ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο της οικονομίας που προωθεί λέγοντας ότι θα υποστηρίξουν την παραγωγή και τις εξαγωγές με το χαμηλό επιτόκιο. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν νέα κατολίσθηση της τουρκικής λίρας με το δολάριο να καταγράφει νέο ιστορικό ρεκόρ ανεβαίνοντας κατά 8% και φτάνοντας στις 14 λίρες.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις