Δρ. Καραγιάννης: «Έχει αναφερθεί ότι η νέα μετάλλαξη είναι 500% πιο μεταδοτική από τη Δέλτα»

Δρ. Καραγιάννης: «Έχει αναφερθεί ότι η νέα μετάλλαξη είναι 500% πιο μεταδοτική από τη Δέλτα»

Τη μετάλλαξη «Όμικρον» που έχει θορυβήσει τον κόσμο με την πιθανή μεταδοτικότητά της, σχολίασε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Όντας καλεσμένος στην εκπομπή «Alpha καλημέρα» είπε αρχικά πως «νομίζω πρέπει να περιμένουμε άλλη καμία με δύο εβδομάδες πριν αναστατωθούμε και ο λόγος είναι τα πειράματα που γίνονται στα εργαστήρια των ερευνητών. Γίνεται μια προσπάθεια για να δούμε αν το στέλεχος αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από τα εμβόλια. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Τα εμβόλια προκαλούν μια σωρεία αντισωμάτων. Θα υπάρξει κάποια παρεμβολή της μόλυνσης.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι ψηλή η μεταδοτικότητα. Έχει αναφερθεί ότι είναι 500% πιο μεταδοτική από τη Δέλτα μετάλλαξη. Είναι εξαιρετικά υψηλή αν αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ίσως δεν έχει ανιχνευθεί ακόμα. Θα δούμε αν υπάρξει πιθανότητα για αυστηρότερα μέτρα. Είναι λίγο δύσκολο τώρα να πάρουμε μέτρα. Αυτός ο ιός έχει 50 μεταλλάξεις».

Έπειτα συνέχισε λέγοντας ότι «δεν νομίζω ότι είμαστε σε σημείο να κλείσουμε τα σχολεία, εάν συμμορφωθούμε όσον αφορά τις μάσκες και τα τεστ. Υπάρχει ένα κενό εμβολιαστικής κάλυψης από τα 12 έτη και κάτω. Τα παιδάκια είναι φορείς του ιού. Εάν κλείσουν τα σχολεία θα υπάρχουν άλλα προβλήματα. Πέρσι είχαμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Η διαφορά είναι η μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη που έχουμε στον ενήλικο πληθυσμό».

Δείτε εδώ το βίντεο 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν πριν τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη

Νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν πριν τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη

Άλλη μια συνάντηση, την τελευταία τους πριν την Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη, θα έχουν την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν. Η συνάντηση, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ηγετών και της συνέχισης της ουσιαστικής συζήτησης, ορίστηκε για τις 11:00 π.μ.

BEST OF TOTHEMAONLINE