Χωρίς αρνητικό rapid test τα παιδιά του Δημοτικού για την πρώτη μέρα των μέτρων - Η εξήγηση του Υπουργείου

Χωρίς αρνητικό rapid test τα παιδιά του Δημοτικού για την πρώτη μέρα των μέτρων - Η εξήγηση του Υπουργείου

Κανονικά θα προσέλθουν στο σχολείο τα παιδιά τη Δευτέρα 29/11, παρά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση.

Οι γονείς έχουν ενημερωθεί ότι δεν χρειάζεται να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους αρνητική εξέταση rapid test, αφού η σχετική ανάλυση θα γίνει στη σχολική μονάδα του σχολείου τους.

Αναφορικά με την προστατευτική μάσκα αυτή θα είναι υποχρεωτική σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού και όχι της Προδημοτικής.

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης στηρίζονται στα επιδημιολογικά δεδομένα, που δείχνουν ότι το 1/3 των κρουσμάτων προέρχονται από τα σχολεία.

Εκ μέρους του Υπουργείου αντιλαμβάνονται και κατανοούν τις αντιδράσεις του κόσμου για την υγεία των παιδιών, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση του ιού, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες.

Παράλληλα, στο παρόν στάδιο δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα προκύψουν αλλαγές σχετικά με τους χώρους εστίασης, τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE