Επικεφαλής ΠΟΥ: Η παραλλαγή Δέλτα μείωσε στο 40% την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του COVID

 Επικεφαλής ΠΟΥ: Η παραλλαγή Δέλτα μείωσε στο 40% την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του COVID

Η παραλλαγή Δέλτα μείωσε στο 40% την αποτελεσματικότητα των εμβολίων όσον αφορά τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού, επισήμανε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα και να τηρούν τα μέτρα.


"Τα εμβόλια σώζουν ζωές, αλλά δεν εμποδίζουν πλήρως τη μετάδοση της COVID-19", εξήγησε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στην τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Υπάρχουν δεδομένα που υποδηλώνουν ότι πριν από την εμφάνιση της παραλλαγής Δέλτα τα εμβόλια μείωναν τη μετάδοση στο 60%, με τη Δέλτα το ποσοστό αυτό έπεσε στο 40%", υπογράμμισε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής

Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής

Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE

50 χρόνια άριστοι!

50 χρόνια άριστοι!