Ανησυχία για αύξηση της εγκληματικότητας εξαιτίας και του μεταναστευτικού, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ανησυχία για αύξηση της εγκληματικότητας εξαιτίας και του μεταναστευτικού, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ανησυχία για αύξηση της εγκληματικότητας εξαιτίας και του μεταναστευτικού, εξέφρασε με δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.


Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι το μεταναστευτικό μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εθνικό ζήτημα και σωστά η Κυβέρνηση μας το έθεσε στις προτεραιότητες της.

«Οι ανησυχίες μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται, ότι πέραν από το οικονομικό βάρος που φορτώνουν στην κυπριακή οικονομία οι παράτυποι μετανάστες, αυξάνουν την εγκληματικότητα και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια με ορατό τον κίνδυνο αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα. Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες εγκληματικών ενεργειών. Ανησυχούμε για την αύξηση της εγκληματικότητας εξαιτίας και του μεταναστευτικού. Δεν ενοχοποιούμε οποιονδήποτε επειδή είναι άλλης θρησκείας, άλλης εθνότητος», είπε.

Ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ότι «δεν είμαστε ρατσιστές, η κάθε κυπριακή οικογένεια έζησε και την προσφυγιά στον ίδιο της τον τόπο, έζησε και από μέλη της δικής της οικογένειας να γίνονται μετανάστες».

Όμως, σημείωσε, κανείς Κύπριος μεταναστεύοντας στο εξωτερικό, μετανάστευσε παράτυπα και έγινε βάρος σε οποιαδήποτε άλλη κοινωνία.

«Γι’ αυτό και στέκομαι δίπλα στην Κυβέρνηση να πάρει τα σωστά μέτρα, να προστατεύσει τη δημόσια ασφάλεια, τον δημογραφικό χαρακτήρα και να χτυπήσει την εγκληματικότητα από οπουδήποτε προέρχεται», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης για παναπεργία: «Η θετική κατάληξη περνά μέσα από τον υπεύθυνο διάλογο και την κοινή βούληση όλων των πλευρών»

Λετυμπιώτης για παναπεργία: «Η θετική κατάληξη περνά μέσα από τον υπεύθυνο διάλογο και την κοινή βούληση όλων των πλευρών»

Για την στάση της Κυβέρνησης αναφορικά με την παναπεργία που προκήρυξαν οι συντεχνίες για το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), μίλησε o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE