Τατάρ: «Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν θα αποχωρήσουν από την Κύπρο»

Τατάρ: «Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν θα αποχωρήσουν από την Κύπρο»

Το κεφάλαιο της ομοσπονδίας έκλεισε, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, μιλώντας σε «διεθνές συμπόσιο για την Κύπρο» στα κατεχόμενα για τα 450 χρόνια από την κατάκτηση του νησιού από τους Οθωμανούς. Είπε ακόμη ότι οι Τούρκοι στρατιώτες δεν θα αποχωρήσουν από την Κύπρο.

«Δέχτηκαν τη Νότια Κύπρο στην ΕΕ» είπε ο κ. Τατάρ – αναφερόμενος στην Κυπριακή Δημοκρατίας – κάνοντας λόγο για «έκνομη πράξη».

Ως Τουρκοκύπριοι, είπε «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη αδικία». «Δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα όπως η καλή θέληση» συνέχισε, για να προσθέσει ότι «εδώ διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Λέω στους δικούς μας αντιπάλους ότι υπερασπιζόμαστε τα δύο κράτη».

«Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν θα αποχωρήσουν από το νησί. Δεν θα γίνουμε μπάλωμα στους Ελληνοκύπριους. Ο δρόμος μας είναι ο δρόμος μαζί με την Τουρκική Δημοκρατία» είπε, για να προσθέσει πως δεν είναι δυνατόν οι Τουρκοκύπριοι να ζήσουν σε αυτό το νησί χωρίς την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή τεχνικό σχεδιασμό του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, θα παράσχουν οι έρευνες του πλοίου Abeille Marengo, όπως αναφέρει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ) και η Great Sea Interconnector Α.Ε. (GSI) 

BEST OF TOTHEMAONLINE