Θα εξεταστεί με δέουσα προσοχή η έκθεση της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, λέει ο Καρούσος

Θα εξεταστεί με δέουσα προσοχή η έκθεση της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, λέει ο Καρούσος

Θα εξεταστεί και θα δοθεί η δέουσα προσοχή στο κάθε περιστατικό που καταγράφεται στην ετήσια έκθεση της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, παραλαμβάνοντας την έκθεση της Επιτροπής με τίτλο «Επιθεώρηση Ασφαλείας της Πολιτικής Αεροπορίας».



«Η ασφάλεια των πτήσεων και η πρόληψη των αεροπορικών δυστυχημάτων είναι πέραν πάσης αμφιβολίας υπόθεση όλων μας», υπογράμμισε ο κ. Καρούσος.

Επίσης, ο Υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι μέσα από την εξέταση των συμβάντων που καταγράφονται από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων ενισχύεται περαιτέρω το πλαίσιο που διέπει τους κανόνες ασφάλειας των πτητικών μέσων.

Παραδίδοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Λοϊζου ανέφερε ότι για το 2020 η Επιτροπή διερεύνησε γύρω στα 700 περιστατικά τα οποία συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συμβάντα όπως πρόσκρουση πουλιών στα αεροσκάφη και η παρενόχληση των πιλότων, από άτομα που βρίσκονται κοντά στα αεροδρόμια, με ακτίνες λέιζερ, η δέσμη των οποίων διαθλάται μέσα από το τζάμι της καμπίνας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Με τις φλόγες να έχουν αφήσει πίσω τους δύο νεκρούς, δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις σε κοινότητες στην ορεινή Λεμεσό, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν καλείται πλέον μόνο να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας φυσικής καταστροφής, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που πυροδοτούνται μέρα με τη μέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE