Πικετοφορία έξω από τουρκική Πρεσβεία στο Λονδίνο για καταδίκη ανακήρυξης ψευδοκράτους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Πικετοφορία έξω από τουρκική Πρεσβεία στο Λονδίνο για καταδίκη ανακήρυξης ψευδοκράτους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Πικετοφορία έξω από την Πρεσβεία της Τουρκίας στο κεντρικό Λονδίνο διοργάνωσε η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία σε συνεργασία με την ΕΦΕΚ Ηνωμένου Βασιλείου για καταδίκη της παράνομης μονομερούς ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Περίπου 250 μέλη της παροικίας (και τεράστιας μερίδας φοιτητών), από διαφορετικές γενιές διατράνωσαν φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πλακάτ και υψώνοντας σημαίες την αντίθεσή τους στη συνεχιζόμενη κατοχή, απαίτησαν από την Τουρκία να εγκαταλείψει τη διχοτομική της ατζέντα και να επιτρέψει μια επανενωμένη και ελεύθερη Κύπρο.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και των φοιτητών επέδωσαν επιστολές προς τον Τούρκο πρέσβη, αφήνοντάς τες στο κατώφλι του κτιρίου της πρεσβείας.

Η επιστολή της Ομοσπονδίας, με την υπογραφή του Προέδρου Χρίστου Καραολή, θέτει τον Τούρκο Πρέσβη προ των ευθυνών της χώρας του για τη συνεχιζόμενη παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην Κύπρο, κάτι που συνιστά «ντροπιαστική κληρονομιά και ανοιχτή πληγή για το λαό της Κύπρου».


Το «παρών» στην πικετοφορία έδωσαν και εκπρόσωποι των κοινοτήτων των Αιγυπτίων και των Αρμενίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE