Κυπριακό και τουρκική προκλητικότητα συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Δένδιας

Κυπριακό και τουρκική προκλητικότητα συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Δένδιας

Το Κυπριακό και η τουρκική προκλητικότητα ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για να μιλήσει στο 17ο ετήσιο συνέδριο του «The Economist».

 
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας είπε ότι η Τουρκία «προσπαθεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα επί του εδάφους, στην Αμμόχωστο, παραβιάζει πάλι τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, παραβιάζει την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ενέργειες προκλητικές και παράνομες, συνεχίζονται οι δηλώσεις, αλλά συνεχίζεται και η κατοχή».

«Η τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά, επιμένουν να συζητείται μια λύση του Κυπριακού εκτός του πλαισίου των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της διεθνούς νομιμότητας, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί», τόνισε και πρόσθεσε πως «προτάσεις εκτός του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας δεν μπορούν να τύχουν συζήτησης».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE