ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με το σύνθημα «Ας μιλήσει η καρδιά μας» πραγματοποιείται φέτος το Telethon 2015

Με το σύνθημα «Ας μιλήσει η καρδιά μας» πραγματοποιείται φέτος το Telethon 2015

Με τη στήριξη του κόσμου, εκατοντάδων εθελοντών και το μήνυμα «Ας μιλήσει η καρδιά μας» διοργανώνεται και φέτος για 22η χρονιά, το TELETHON, όλα τα έσοδα του οποίου από τις εισφορές, θα δοθούν για ενίσχυση του έργου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής και του Παγκύπριου Συνδέσμου Μυοπαθών και κατά συνέπεια, την οικονομική στήριξη των μυοπαθών συνανθρώπων μας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Σε χαιρετισμό του, κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη TELETHON 2015, ο Αναπληρωτής Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού, είπε πως το TELETHON Κύπρου είναι για το Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου πηγή ζωής, τόσο οικονομικά όσο και ηθικά, για να προσθέσει πως αποτελεί παράθυρο επικοινωνίας με τον κόσμο.

“Μέσω του TELETHON εκφράζονται οι απόψεις και οι στόχοι του Συνδέσμου. Κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων του TELETHON καλύπτει ιατρικές και άλλες κοινωνικές ανάγκες του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου”, είπε.

Αναφερόμενος στο TELETHON 2014, ο κ. Φυλακτού είπε ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε ανήλθε στις €110.000, για την κάλυψη αγοράς μηχανημάτων και φαρμάκων, γιατρούς, εξετάσεις, επεμβάσεις κ.α., σημειώνοντας, παράλληλα, ότι το TELETHON χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα τα οποία διεξάγονται από επιστήμονες του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και φοιτητές της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου.

Είπε ακόμα ότι σήμερα υπάρχουν σε εξέλιξη έξι ερευνητικά προγράμματα, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται να έχουν καταλυτική επίδραση στους ασθενείς. “Το πρώτο πρόγραμμα αφορά τη μελέτη μηχανισμών της κληρονομικής νόσου Pompe, το δεύτερο αφορά τη μελέτη του ρόλου συγκεκριμένης πρωτεΐνης στην ανάπτυξη της νευροπάθειας, το τρίτο αφορά μια καινούρια μέθοδο μεταφοράς γενετικού υλικού για τη θεραπεία της μυϊκής δυστροφίας, το τέταρτο αφορά την σε βάθος διερεύνηση ανωμαλιών των χρωμοσωμάτων με νέες τεχνολογίες αιχμής για τον ακριβή καθορισμό των γενετικών παραγόντων που προκαλούν την ασθένεια, το πέμπτο αφορά τη μελέτη με θεραπευτική αγωγή για διερεύνηση της παθογένεσης της οικογενούς αμυλοειδικής  πολυνευροπάθειας τύπου Ι χρησιμοποιώντας διαγονιδιακό μοντέλο ποντικού και το έκτο αφορά την αποτελεσματική γονιδιακή θεραπεία για την β-θαλασσαιμία και την δρεπανοκυτταρική αναιμία με διόρθωση του γονιδιώματος”, σημείωσε.

Διαβεβαίωσε ότι το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου αξιοποιεί τα έσοδα του TELETHON, που διατίθενται για την έρευνα, με τον καλύτερο τρόπο, προσφέροντας στους ασθενείς ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Μιλώντας τη διάσκεψη, ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, Παύλος Φωτιάδης, ανέφερε ότι το TELETHON δραστηριοποιείται κατά τη διάρκεια του χρόνου, με ένα και μοναδικό σκοπό, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μελών του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, μέσω της οικονομικής στήριξης για την παροχή υπηρεσιών, άμεσες προς τους ασθενείς, αλλά και μέσω της χρηματοδότησης ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων, τα οποία διεκπεραιώνονται τόσο από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, όσο και από τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου.

“Με το σύνθημα Ας μιλήσει η καρδιά μας ας σταθούμε δίπλα στους ασθενείς μας, όχι μόνο τώρα, αλλά ολόχρονα, γιατί ολόχρονα μας χρειάζονται. Όλοι έχουν δικαίωμα στην ελπίδα, σε ένα καλύτερο κόσμο, για μια καλύτερη ζωή”, κατέληξε.

Εισφορές μπορούν να γίνουν με τους ακόλουθους τρόπους: Καλώντας τον αριθμό 8000 1494 ένας από τους εθελοντές του TELETHΟΝ θα καταγράψουν της εισφορά σας ή στέλνοντας μήνυμα sms στον αριθμό 7060 και γράφοντας με Αγγλικούς χαρακτήρες: Telethon 1 για εισφορές 1 ευρώ, Telethon 3 για εισφορές 3 ευρώ, Τelethon 5 για εισφορές 5 ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top