Σεισμική δόνηση στην Κύπρο - Eπίκεντρο στην περιοχή Παρεκκλησιάς, 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λεμεσού

Σεισμική δόνηση στην Κύπρο - Eπίκεντρο στην περιοχή Παρεκκλησιάς, 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λεμεσού

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου.

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 και τοπική ώρα 16:26 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος αισθητός σεισμός μεγέθους M=3.4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στην περιοχή Παρεκκλησιάς, 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λεμεσού και εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε ελαφρά αισθητός στην επαρχία Λεμεσού. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, μερικοί από τους οποίους έγιναν αντιληπτοί στην επαρχία Λεμεσού. Η μετασεισμική ακολουθία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Φ. Φαίδωνος: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου - Αποχώρησε η ομάδα του ΑΚΕΛ

Φ. Φαίδωνος: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου - Αποχώρησε η ομάδα του ΑΚΕΛ

Με μειωμένη παρουσία μελών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, η οποία είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των εξελίξεων που αφορούν τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος.

BEST OF TOTHEMAONLINE