Στην Αθήνα ο Υπουργός Υγείας: Στο επίκεντρο συζητήσεων η Πανδημία - Προώθηση συνεργασίας στον τομέα των φαρμάκων.

Στην Αθήνα ο Υπουργός Υγείας: Στο επίκεντρο συζητήσεων η Πανδημία - Προώθηση συνεργασίας στον τομέα των φαρμάκων.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Θάνο Πλεύρη, στην Αθήνα

Συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Θάνο Πλεύρη είχε σήμερα στην Αθήνα ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα. Η συνάντηση των δύο Υπουργών Υγείας εντάσσεται στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες σε θέματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηπαντέλα και ο κ. Πλεύρης συζήτησαν εκτενώς το ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού, με έμφαση στην επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών που παρατηρείται σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Οι δύο Υπουργοί επανέλαβαν τη βούλησή τους να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές επιπτώσεις σε εθνικό επίπεδο.

Επιπλέον, οι Υπουργοί Υγείας Κύπρου και Ελλάδας εξέτασαν τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών αναφορικά με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών σε επίπεδο στελέχωσης και λειτουργίας των νοσηλευτηρίων και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τέλος, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τρόπους περαιτέρω προώθησης της συνεργασίας στον τομέα των φαρμάκων.

Ο κ. Πλεύρης αποδέχθηκε πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Χατζηπαντέλα και αναμένεται το επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο, για περαιτέρω συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν τα δύο Υπουργεία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή τεχνικό σχεδιασμό του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, θα παράσχουν οι έρευνες του πλοίου Abeille Marengo, όπως αναφέρει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ) και η Great Sea Interconnector Α.Ε. (GSI) 

BEST OF TOTHEMAONLINE