Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΚΟΑΠ ο Αβέρωφ - Θα δοθεί περαιτέρω στήριξη στον αγροτικό τομέα

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΚΟΑΠ ο Αβέρωφ - Θα δοθεί περαιτέρω στήριξη στον αγροτικό τομέα

Στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών κ. Ανδρέας Κυπριανού με φορείς-συνεργάτες του ΚΟΑΠ, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

Ο Επίτροπος ενημέρωσε τον κ. Νεοφύτου ότι αρμοδιότητα του Οργανισμού είναι η προστασία των Ευρωπαϊκών και Εθνικών Κονδυλίων, οι έγκυρες και έγκαιρες πληρωμές, η μεγιστοποίηση της εξυπηρέτησης του αγροτικού μας κόσμου και η ποικιλόμορφη στήριξη του ευρύτερου συνόλου της κυπριακής υπαίθρου.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων του Οργανισμού, η απλοποίηση υποβολής αιτήσεων, η εκταμίευση όσο το δυνατό περισσότερων ευρωπαϊκών κονδυλίων, η αναβάθμιση της ενημέρωσης που λαμβάνει ο αγρότης για τα μέτρα που επιδοτεί ο Οργανισμός, η έναρξη περιφερειακών συναντήσεων σε κοινότητες και χωριά, αλλά και η άμεση στήριξη και βοήθεια προς τους αγρότες μας, φέρνοντας τον Οργανισμό κοντά τους, μέσα από συγκεντρώσεις σε κεντρικές κοινότητες και χωριά. Λειτουργοί του ΚΟΑΠ θα επισκέπτονται για μερικές μέρες τις κοινότητες αυτές, για να βοηθήσουν και να ενημερώσουν για τυχόν απορίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ταυτόχρονα ο Επίτροπος ενημέρωσε τον κ. Νεοφύτου ότι αρχές Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι Εκταρικές και Κεφαλικές επιδοτήσεις μαζί με την επιπρόσθετη βοήθεια που θα δοθεί για περαιτέρω στήριξη του αγροτικού τομέα, κατόπιν σχετικής απόφασης της Κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν στην κοινή προσπάθεια στήριξης, βοήθειας και κατανόησης προς τον αγροτικό κόσμο της Κύπρου, ώστε να ανθίσει περαιτέρω η κυπριακή αγροτική οικονομία και να ζωντανέψει ξανά η ύπαιθρός μας.

Ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε τον Επίτροπο και εξέφρασε την πλήρη στήριξη του ΔΗΣΥ, τόσο στον Επίτροπο όσο και στον Οργανισμό, αναφέροντας ότι θα βρίσκονται στο πλευρό του για οποιαδήποτε βοήθεια, συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και υποβολή εισηγήσεων, όπου χρειάζεται, για το καλό του Κύπριου Αγρότη.

Για περισσότερες πληροφορίες στην κα. Μαρίνα Πετρίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων ΚΟΑΠ , Λειτουργός Α’ 22 557788.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE