Β. Μακεδονία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Κίνδυνος να μείνει χωρίς ρεύμα

Β. Μακεδονία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Κίνδυνος να μείνει χωρίς ρεύμα

Η Βόρεια Μακεδονία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις επόμενες 30 ημέρες σε ότι αφορά το ενεργειακό ζήτημα.

Eν μέσω πολύ σοβαρή πολιτικής κρίσης, η Βόρεια Μακεδονία έχει να αντιμετωπίσει και την ενεργειακή κρίση.

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 ο Υπουργός Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι ενημέρωσε πως η κυβέρνηση (που τελεί βέβαια υπό αμφισβήτηση αφού τη Δευτέρα κατατέθηκε πρόταση δυσπιστίας εις βάρος της) κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ότι αφορά την ηλεκτροδότηση για τις επόμενες 30 ημέρες.

Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι ο κύριος λόγος της απόφασης έχει να κάνει με τη διαταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειες γεγονός που έχει επηρεάσει τις τιμές σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα.

Προβλήματα παρουσιάζει επίσης τόσο η εγχώρια παραγωγή όσο και η αγορά κατά το πόρισμα του διαχειριστή του συστήματος.

Για τον επόμενο μήνα δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή τεχνικό σχεδιασμό του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, θα παράσχουν οι έρευνες του πλοίου Abeille Marengo, όπως αναφέρει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ) και η Great Sea Interconnector Α.Ε. (GSI) 

BEST OF TOTHEMAONLINE