Νιτρική αμμωνία: Οδηγείται εκ νέου στο δικαστήριο ο φερόμενος τρομοκράτης

Νιτρική αμμωνία: Οδηγείται εκ νέου στο δικαστήριο ο φερόμενος τρομοκράτης

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του, αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ο 26χρονος Λιβανέζος, ο οποίος συνελήφθηκε από την Αστυνομία στις 27 Μαΐου, όταν στο σπίτι του στη Λάρνακα εντοπίστηκαν δύο και πλέον τόνοι νιτρικής αμμωνίας.

Τα αδικήματα που εξετάζει η Αστυνομία είναι αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Αναμένεται ότι η σημερινή διαδικασία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, όπως είχε γίνει και στην πρώτη εμφάνιση του 26χρονου ενώπιον του δικαστηρίου στη Λάρνακα, στις 28 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Θανάσης Παπανικολάου ζήτησε στις 28 Μαΐου όπως η διαδικασία διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών γιατί όπως εξήγησε θα ακούγονταν θέματα που άπτονται των συμφερόντων και της ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η δημοσιότητά τους πιθανόν να επηρεάσει δυσμενώς την ασφάλεια του κράτους.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έρευνες της Δύναμης συνεχίζονται εντατικά και το αίτημα για ανανέωση της κράτησης του 26χρονου βασίζεται στο γεγονός ότι υπολείπεται αρκετό ανακριτικό έργο. 

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, σε συνεργασία με την Interpol, την Europol και υπηρεσίες άλλων χωρών και κάθε νέο στοιχείο που αποκαλύπτεαι εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή.

Το σπίτι του 26χρονου στη περιοχή Άγιοι Ανάργυροι στη Λάρνακα εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένο από τις 27 Μαΐου από ισχυρή αστυνομική δύναμη. άνδρες της οποίας συνεχίζουν τις έρευνες και εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή του Λιβανέζου, ο οποίος έχει καναδικό διαβατήριο, εντοπίστηκαν και 10 χιλιάδες ευρώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.