Η ψηφιακή εποχή έχει αναμφίβολα φέρει αξιοσημείωτες αλλαγές στην καθημερινότητά μας σε πολλά επίπεδα.
Η δουλειά, η διασκέδαση, η ενημέρωση, η διεκπεραίωση των υποχρεώσεών μας, η εκπαίδευση και γενικότερα η επικοινωνία έχει αλλάξει μορφή, έχει αποκτήσει ένα διαφορετικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο εκτυλίσσονται πολλές μικρές και μεγαλύτερες στιγμές της ζωής μας. Τα ψηφιακά εργαλεία δημιουργήθηκαν για να μας διευκολύνουν και όταν χρησιμοποιούνται καθαρά γι’ αυτόν τον σκοπό, μπορούν να γίνουν ένας εξαιρετικός σύμμαχος.
Πολλοί από εμάς ζούμε μακριά από αγαπημένους μας ανθρώπους, όπως είναι η οικογένεια ή οι φίλοι μας, με αποτέλεσμα να χάνουμε σημαντικές στιγμές της καθημερινότητάς τους. Χάρη στην τεχνολογία, μπορούμε τουλάχιστον να τους ακούμε και να τους βλέπουμε εύκολα, με το πάτημα ενός κουμπιού. Σε αυτήν την περίπτωση, σίγουρα η φυσική επαφή δεν αντικαθίσταται, αλλά μπορούμε να έχουμε μια πιο σαφή αντίληψη του πώς ζουν και να μαθαίνουμε περισσότερα νέα τους, μέχρι την επόμενή μας συνάντηση.
Εκτός από τους ανθρώπους μας, σε απόσταση βρίσκονται και μέρη που σε άλλες εποχές δε θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε. Ολόκληρες πόλεις, αλλά και μουσεία, γκαλερί, συναυλίες είναι στη διάθεσή μας διαδικτυακά. Έτσι, μπορούμε να μεταφερθούμε νοερά όπου εμείς θέλουμε και να έρθουμε σε επαφή με άλλες κουλτούρες από την άνεση του σπιτιού μας. Εξίσου χρήσιμα είναι τα ψηφιακά μέσα και στην εκπαίδευση, είτε μιλάμε για το λεγόμενο e-learning είτε πρόκειται για τα ερεθίσματα που δίνονται κατά τη διαδικασία της διδασκαλίας στους μαθητές.
Με αφορμή την πανδημία, ανακαλύψαμε τα όρια της τηλεργασίας. Πάρα πολλοί εργαζόμενοι έζησαν αυτήν την εμπειρία, δουλεύοντας από τον χώρο τους, με ανάμεικτα ίσως συναισθήματα και με ένα μεγάλο ποσοστό να υποστηρίζει ότι ο συνδυασμός της εξ αποστάσεως εργασίας (όπου βέβαια είναι εφικτό) και της φυσικής παρουσίας στον εργασιακό χώρο είναι ιδανικός.
Άλλη ιδιαίτερα σημαντική εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας είναι ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων των κρατικών υπηρεσιών. Ουρές, γραφειοκρατία, χαμένα έγγραφα και παρόμοια ζητήματα ανήκουν πλέον στο παρελθόν για τις χώρες που έχουν ψηφιοποιήσει και απλοποιήσει τις διαδικασίες τους. Στη χώρα μας η εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας, για παράδειγμα, μεταξύ άλλων έχει διευκολύνει τους δικαιούχους με ορισμένες διαδικασίες, όπως με την άμεση πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό τους οποτεδήποτε χρειαστεί.
Σε πρακτικά θέματα της καθημερινότητας, τα ψηφιακά εργαλεία μας βοηθούν να εξοικονομήσουμε χρόνο ή να έχουμε πρόσβαση σε αγαθά που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούμε να προμηθευτούμε από τον φυσικό τους χώρο, αφού με ένα κλικ, έχουμε στην πόρτα μας ό,τι χρειαζόμαστε. Ακόμα και για την ασφάλειά μας μπορεί να φροντίσει η τεχνολογία, όπως στην περίπτωση του «smart home», όπου ένα καλό σύστημα ασφαλείας μπορεί να προστατεύσει τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία μας.
Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, η Anytime έχει καταφέρει να χρησιμοποιήσει την ψηφιακή τεχνολογία προς όφελος των πελατών της, προσφέροντας περισσότερα και η απάντηση στο πώς είναι απλή. Γιατί είναι online. Ανάμεσα σ’ εκείνη και στον ασφαλισμένο δεν υπάρχει τρίτος, έχει ευέλικτα ασφάλιστρα που διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες του καθενός, ενώ οι γρήγορες και απλές διαδικασίες τής επιτρέπουν ανταγωνιστικές τιμές. Και όταν χρειαστεί, η άμεση εξυπηρέτηση είναι προτεραιότητα για τους ανθρώπους της που βρίσκονται πάντα στη διάθεση του ασφαλισμένου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις