Οι εξελίξεις στο Κυπριακό σε συνάντηση Τατάρ με Πρέσβειρα των ΗΠΑ

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό σε συνάντηση Τατάρ με Πρέσβειρα των ΗΠΑ

Οι συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και οι εξελίξεις που ακολούθησαν, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκωσία Τζούντιθ Γκάρμπερ, γράφει η Vatan, σύμφωνα με το ΓΤΠ.

Σύμφωνα με ανάρτηση της «προεδρίας» στο Twitter, ο Τατάρ είχε χθες γεύμα εργασίας με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ, έπειτα από δική της πρόσκληση.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Vatan, προσφωνώντας την τελετή βράβευσης του συνδέσμου καταναλωτών στο ψευδοκράτος, ο Τατάρ διατύπωσε εκ νέου το επιχείρημά του ότι «αυτό που είναι σημαντικό είναι η ύπαρξη του κράτους τδβκ».

Ανέφερε ότι είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά ότι δεν θα υπάρξει λύση στη βάση της ομοσπονδίας και ότι παρουσίασαν μια αντίληψη δύο κρατών στο «κυβερνητικό πρόγραμμα» του ως «πρωθυπουργός», υποστηρίζοντας ότι ως «κυβέρνηση UBP-HP» [Κόμμα Εθνικής Ενότητας – Κόμμα του Λαού] προέβη σε μεγάλα βήματα με το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού.

«Ως πρόεδρος, έστειλα το μήνυμα στον κόσμο για μια συμφωνία στη βάση της συνεργασίας και της κυριαρχίας δύο ξεχωριστών λαών», επανέλαβε ο Τατάρ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θρήνος στη Λάρνακα: «Έσβησε» στα 30 του ο άτυχος Γιώργος – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα του τροχαίου - Πώς έγινε το νέο θανατηφόρο

Θρήνος στη Λάρνακα: «Έσβησε» στα 30 του ο άτυχος Γιώργος – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα του τροχαίου - Πώς έγινε το νέο θανατηφόρο

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον δρόμο Κελλιών – Τρούλλων, με θύμα τον 30χρονο Γεώργιο Γεωργίου από τη Λάρνακα. Ο 30χρονος, ο οποίος οδηγούσε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, συγκρούστηκε μετωπικά με σαλούν όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ τους και δύο ανήλικα παιδιά.

BEST OF TOTHEMAONLINE