Με μέτρα προειδοποιεί ο Δήμος Λεμεσού για όσους οικειοποιούνται δημόσιους χώρους

Με μέτρα προειδοποιεί ο Δήμος Λεμεσού για όσους οικειοποιούνται δημόσιους χώρους

Έτοιμος να λάβει μέτρα σε όσους παρανομούν, τοποθετώντας αντικείμενα σε δημόσιους χώρους προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων κέντρων αναψυχής ή άλλων υποστατικών, δηλώνει ο Δήμος Λεμεσού.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει πως «έχει παρατηρηθεί το απαράδεκτο φαινόμενο της παράνομης τοποθέτησης αντικειμένων σε δημόσιους χώρους (πεζοδρόμια, πλατείες, χώρους πρασίνου, πεζοδρόμους, ποδηλατοδρόμους, χώρους στάθμευσης εντός οδού κ.α.) από κάποιους ιδιοκτήτες και διαχειριστές κέντρων αναψυχής ή άλλων υποστατικών καθώς και από μεμονωμένα πρόσωπα».

«Ο Δήμος θα ήθελε να επισύρει την προσοχή όσων παρανομούν ότι τόσο τα πεζοδρόμια όσο και όλοι οι δημόσιοι χώροι και δρόμοι βρίσκονται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του Δήμου για την ασφαλή και απρόσκοπτη διακίνηση πεζών και τροχοφόρων», προσθέτει.

Σε καμία περίπτωση, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο Δήμος δεν θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να επέμβει επ’ αυτών ή να οικειοποιηθεί δημόσιους χώρους για εξυπηρέτηση οποιονδήποτε συμφερόντων ή επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης εντός οδού (on street parking), σημειώνει πως, «αυτοί έχουν δημιουργηθεί για την εξυπηρέτηση όλων ανεξαιρέτως των δημοτών και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η κατακράτηση τους για εξυπηρέτηση πελατών συγκεκριμένων καταστημάτων ή υποστατικών».

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα πιο πάνω, ο Δήμος προειδοποιεί πως, με βάση το νόμο, θα προχωρεί, χωρίς άλλη ειδοποίηση, σε απομάκρυνση όλων των αντικειμένων που τοποθετούνται παράνομα σε δρόμους, πεζοδρόμια ή άλλους δημόσιους χώρους και σε λήψη μέτρων εναντίων των προσώπων που παρανομούν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE