Οι ηγέτες της G20 κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τη διατύπωση του τελικού ανακοινωθέντος

Οι ηγέτες της G20 κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τη διατύπωση του τελικού ανακοινωθέντος

Οι ηγέτες της G20, των χωρών με τις πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τη διατύπωση του τελικού ανακοινωθέντος το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα έπειτα από την ολοκλήρωση της διήμερης συνόδου της G20 στη Ρώμη, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος της Ομάδας των 20 στο Reuters.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες. Διπλωμάτες διαπραγματεύονται για τη γεφύρωση των διαφωνιών τους σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, με βασικά σημεία τριβής να είναι η κατάργηση της επιδότησης των ορυκτών καυσίμων, η κατάργηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα και η συμφωνία σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για την επίτευξη των μηδενικών εκπομπών άνθρακα, όπως είπαν νωρίτερα σήμερα πηγές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE