ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΕ: Σε προχωρημένο στάδιο κάποιες υποθέσεις για την οικονομία

ΓΕ: Σε προχωρημένο στάδιο κάποιες υποθέσεις για την οικονομία

Τη διαβεβαίωση ότι οι ανακρίσεις σε σχέση με το σκάνδαλο για την οικονομία, οι οποίες διεξάγονται από την ανακριτική ομάδα της αστυνομίας, συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, έδωσε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, ο οποίος σημείωσε ότι κάποιες υποθέσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο, για τις αναφορές του Προέδρου Δημοκρατίας, σε σχέση με τη νομοθεσία των ωραρίων καταστημάτων, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι “απαιτείται υπομονή, έτσι ώστε οι ανακρίσεις της αστυνομίας να περατωθούν”, για να προσθέσει πως “όταν σταλούν στη Νομική Υπηρεσία -αμέσως χωρίς καθυστέρηση- να αξιολογηθούν και αν στοιχειοθετούνται υποθέσεις να αποσταλούν στο δικαστήριο”.

Ερωτηθείς πώς προχωρούν οι έρευνες, ο κ. Κληρίδης είπε: “Όπως ξέρετε δεν συνηθίζω να δίνω λεπτομέρειες, αναφορικά με τις συνεχιζόμενες ανακρίσεις, είτε σε σχέση με τις έρευνες για την οικονομία, είτε σε σχέση με άλλες ποινικές υποθέσεις”.

Τουλάχιστον, πρόσθεσε, “δεν πρέπει να εξάγονται λεπτομέρειες, οι οποίες ενδεχόμενα να προκαλέσουν και κάποια ζημιά στην όλη υπόθεση. Εκείνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι αυτό που κάθε φορά πράττω, δηλαδή ότι οι ανακρίσεις, οι οποίες διεξάγονται από την ανακριτική ομάδα της αστυνομία συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και κάποιες υποθέσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο”.

Ως προς το αίτημα προς τις ελληνικές αρχές για δικαστική συνδρομή σε σχέση με τον Αντρέα Βγενόπουλο, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε πως γι` αυτό το θέμα έχει προβεί σε κάποιες ενέργειες ο Υπουργός Δικαιοσύνης, το Υπουργείο του οποίου είναι η αρμόδια αρχή σε περιπτώσεις αιτημάτων δικαστικής συνδρομής.

“Γίνεται η προσπάθεια για επιτάχυνση και επίσπευση της όλης διαδικασίας”, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top