Καραγιάννης: «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τέτοιες βλακείες… Αν δεν προσέξουμε θα υπάρξει πρόβλημα»

Καραγιάννης: «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τέτοιες βλακείες… Αν δεν προσέξουμε θα υπάρξει πρόβλημα»

Νέα δεδομένα φέρνει η πανδημία στη χώρα μας αφού η μετάλλαξη Δέλτα Plus έκανε την εμφάνιση της.

Ο Καθηγητής Μικροβιολογίας, μοριακής ιολογίας και μέλος της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής, Πέτρος Καραγιάννης, μίλησε στο ThemaOnline για τη μετάλλαξη αυτή καθώς και για τις μπατονέτες των rapid test και pcr.

«Μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τη μετάλλαξη Δέλτα Plus αφού μπορεί να είναι πιο μεταδοτική αλλά δεν κατατάσσεται στις μεταλλάξεις ανησυχίας αλλά στις μεταλλάξεις ενδιαφέροντος», είπε ο κύριος Καραγιάννης.

Όσο αφορά την ανησυχία που δημιουργήθηκε γύρω από τις μπατονέτες των rapid test και Pcr test για τυχόν καρκινογόνες ουσίες ο κύριος Καραγιάννης είπε συγκεκριμένα «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τέτοιες βλακείες, είναι ένα ξαναζεσταμένο φαί που μόνος σκοπός του είναι να προκαλέσει σάλος».

Για τα κρούσματα στα σχολεία ανέφερε πως είναι κάτι το οποίο περίμεναν ότι θα συνέβαινε αλλά και ότι αναμένουν πως ίσως και να υπάρξει και επειδήνωση.

«Αν δεν προσέξουμε θα υπάρξει πρόβλημα», τόνισε.

Καταληκτικά, ο Καθηγητής Μικροβιολογίας και μοριακής ιολογίας επισήμανε ότι αν δεν πειστούν οι ανεμβολίαστοι να εμβολιαστούν τότε τον Χειμώνα θα είναι δύσκολα και το μόνο που θα μπορούμε να κάνουμε είναι θεραπεία με τη βοήθεια των φαρμάκων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εν αναμονή ανακοινώσεων από ΗΕ η Λευκωσία για νέα ημερομηνία καθόδου Ολγκίν στην Κύπρο

Εν αναμονή ανακοινώσεων από ΗΕ η Λευκωσία για νέα ημερομηνία καθόδου Ολγκίν στην Κύπρο

Από το Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε επικοινωνία με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Ανχελα Ολγκίν, απαντήσαμε θετικά στην νέα ημερομηνία που αυτή έχει προτείνει για επίσκεψή της στην Κύπρο, αλλά ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται από τα ΗΕ, δήλωσε, την Πέμπτη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE