Δρ. Κολιού: Η μετάλλαξη Δέλτα Plus έκανε την εμφάνιση της στην Κύπρο – «Φόβος για πιο επιθετική μετάλλαξη»

Δρ. Κολιού: Η μετάλλαξη Δέλτα Plus έκανε την εμφάνιση της στην Κύπρο – «Φόβος για πιο επιθετική μετάλλαξη»

Την εμφάνιση της έκανε η μετάλλαξη Δέλτα Plus στην Κύπρο αφού σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρία Κολιού, βρέθηκε σε δύο δείγματα.

«Το περιμέναμε ότι θα έρθει. Έχει πιο αυξημένη μεταδοτικότητα από την Δέλτα και από τη στιγμή που εμφανίστηκε σε χώρες που έχουμε πάρε δώσε είναι λογικό να έρθει και σε εμάς», είπε συγκεκριμένα.

Φόβος τόσο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όσο και των επιστημόνων είναι να μην εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη η οποία θα είναι ταχύτερης μετάδοσης και πιο επιθετική.

«Αυτό θα ήταν καταστροφικό», επισήμανε η κυρία Κολιού.

Καταληκτικά τόνισε πως συστήνεται στις πιο πλούσιες χώρες να δώσουν εμβόλια και στις πιο φτωχές ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός της γης και να μην υπάρξει κίνδυνος να εμφανιστεί μια μετάλλαξη πιο ισχυρή από τις φτωχές πολυπληθείς χώρες.

Δείτε το βίντεο: 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.