Η Ουάσινγκτον «παγώνει» την οικονομική βοήθεια προς το Σουδάν μετά το πραξικόπημα

Η Ουάσινγκτον «παγώνει» την οικονομική βοήθεια προς το Σουδάν μετά το πραξικόπημα

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη βοήθεια, ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε ως στόχο να στηρίξει τη δημοκρατική μετάβαση στο Σουδάν.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν απόψε την «άμεση αποκατάσταση» της πολιτικής κυβέρνησης την οποία ανέτρεψε ο στρατός στο Σουδάν, ανακοινώνοντας τη διακοπή της οικονομικής βοήθειας στη χώρα αυτή.

«Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι πρέπει να απελευθερώσουν αμέσως όλους τους πολιτικούς παράγοντες και να εγγυηθούν την ασφάλειά τους», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, καλώντας επίσης τον στρατό να μην προσφύγει στη βία «σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών».

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης ότι διακόπτει τη βοήθεια, ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε ως στόχο να στηρίξει τη δημοκρατική μετάβαση στο Σουδάν. Μέχρι στιγμής δεν είχε εκταμιευτεί κανένα μέρος του ποσού αυτού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένη στασιμότητα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκτά χαρακτήρα πέραν του τυπικού. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση με σαφή στόχευση: να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε μια περίοδο όπου το αδιέξοδο παγιώνεται και οι αποκλίσεις βαθαίνουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE