Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών και την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου διοργάνωσαν στις 7/5/2015, Επιστημονική Εσπερίδα με θέμα: Επείγοντα θέματα Παιδιατρικής.
Την Εσπερίδα χαιρέτισε ο Υπουργός Υγείας κος Φίλιππος Πατσαλής, ο οποίος την είχε θέσει υπό την αιγίδα του.
Χαιρετισμό και κήρυξη των εργασιών της Εσπερίδας έκανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και τέως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους.
Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η κα Δέσπω Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών, ενώ γραπτό χαιρετισμό έστειλε και ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου κος Μιχάλης Ιασωνίδης.
Η Εσπερίδα είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει επαγγελματίες Υγείας και Αγωγής σε σημαντικά θέματα που σχετίζονται άμεσα με την προστασία της ζωής, της άμεσης αντιμετώπισης και της προαγωγής της υγείας των μικρών παιδιών.
Εξειδικευμένοι ομιλητές με πλούσια κλινική εμπειρία, παρουσίασαν και συζήτησαν κρίσιμα ζητήματα της παιδιατρικής
Η Εσπερίδα είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Την παρακολούθησα πάνω από 200 επαγγελματίες Υγείας, καθώς και φοιτητές Νοσηλευτικής, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Παιδαγωγικών τμημάτων. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε και από γονείς όπως και από εκπροσώπους άλλων κλάδων.
Τα συμπεράσματα της Εσπερίδας κατέδειξαν την ευθύνη των επαγγελματιών υγείας στην έγκαιρη αναγνώριση, αξιολόγηση και παρέμβαση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών σε παιδιά.
Η αξιολόγηση και η αντιμετώπιση κρίσιμων για τη ζωή παιδικών περιστατικών προϋποθέτει διαφορετική προσέγγιση από ότι στους ενήλικες.
Η αναγνώριση είναι μία αγχώδης επείγουσα διαδικασία και η αντιμετώπιση ζητά άμεση και δομημένη ανταπόκριση
Η ετοιμότητα των επιστημόνων στο χώρο της Υγείας, απαιτεί συνεχή και άρτια εκπαίδευση για να μπορούν να προσφέρουν άμεση και ολιστική φροντίδα υγείας στις επείγουσες παιδιατρικές καταστάσεις.
Αναφέρθηκαν επίσης, τα επείγοντα παιδοπνευμονολογικά περιστατικά και ο τρόπος αντιμετώπισής τους. Η απότομη αλλαγή στην εικόνα του παιδιού και η αναπνευστική δυσχέρεια απαιτεί άμεση αναγνώριση και παρέμβαση.
Στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στα παιδιά επισημάνθηκαν η ευπάθεια και οι ιδιαιτερότητες των παιδιών. Η σειρά και οι προτεραιότητες της εκτίμησης και της αντιμετώπισης του τραυματισμένου παιδιού είναι ίδιες με του ενήλικα. Σημαντική είναι η συμβολή της πρόληψης των τραυματισμών.
Ασφαλώς, σε μία μόνο επιστημονική εσπερίδα δεν θα μπορούσαν να εξαντληθούν όλα τα επείγοντα θέματα Παιδιατρικής.
Δόθηκε όμως η ευκαιρία για αναλυτική παρουσίαση και συζήτηση των πιο σημαντικών και επειγόντων καταστάσεων στα παιδιά και τη συμβολή των επιστημόνων υγείας στην αντιμετώπιση τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο»: Οδηγούσε και χωρίς άδεια οδηγού - Συνελήφθη 34χρονος
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
• Σοφία Βεργκάρα: Δίχνει πώς λικνίζονται οι Λατινοαμερικάνοι για το Thanksgiving - Βίντεο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις