Χάος στα βενζινάδικα στα κατεχόμενα, κάποιοι προμηθεύονται βενζίνη στις ελεύθερες περιοχές

Χάος στα βενζινάδικα στα κατεχόμενα, κάποιοι προμηθεύονται βενζίνη στις ελεύθερες περιοχές

Σε βενζινάδικα στην ε/κ πλευρά στράφηκαν οι οδηγοί αυτοκινήτων στα κατεχόμενα για να γεμίσουν τα οχήματά τους, αφού δύο μεγάλες εταιρείες η Al Pet και η K Pet ανακοίνωσαν χθες πως σταματούν την πώληση καυσίμων μόλις οι δεξαμενές στους σταθμούς βενζίνης τελειώσουν.


Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι πωλούσαν καύσιμα με ζημιά 1,30 ΤΛ το λίτρο. Η Κίπρις ποστασί γράφει ότι οι προμηθευτές καυσίμων αρνούνται να πωλήσουν και σήμερα στους βενζινοπώλες καύσιμα που προμηθεύτηκαν με νέες τιμές, σύμφωνα με την παλιά τιμολόγηση.

Η K pet, προσθέτει η ιστοσελίδα, ανακοίνωσε πως θα πουλά πολύ περιορισμένη ποσότητα καυσίμων. Ήδη, σημειώνει η Κίπρις ποστασί, υπάρχει πρόβλημα με την βενζίνη 95 οκτανίων που σχεδόν έχει εξαλειφθεί.

Αναφέρεται ακόμη ότι με τις δύο εταιρείες προμηθευτές είχαν χθες συνάντηση εκπρόσωπο των «υπουργείων δημοσιονομικών και ενέργειας» χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο δε «υπουργός ενέργειας και οικονομίας», Ερχάν Αρικλί σε ανάρτησή του χθες βράδυ στα ΜΚΔ ανέφερε ότι στην συνάντησή του με τις δύο εταιρείες τους είπε πως τα όσα έχουν πράξει είναι αντίθετες με τον «νόμο» και αν συνεχίσουν θα ληφθούν πολύ αυστηρά μέτρα. Σημείωσε δε ότι δεν μπορούν οι εταιρείες να καθορίσουν τις τιμές των καυσίμων και του υγραερίου, αλλά του αρμόδιου «τμήματος» που ρυθμίζει τις τιμές κάθε 15 μέρες. Αυτό θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, πρόσθεσε.

Δόθηκε εντολή, ανέφερε, στο «συμβούλιο ανταγωνισμού» να κάνει έρευνα εναντίον των δύο εταιρειών υπενθυμίζοντας ότι το πρόστιμο ανέρχεται μέχρι και στο 10% του ετήσιου τζίρου.

Ο κ. Αρικλί έγραψε ότι μετά από αυτό, οι πληροφορίες που έλαβε ήταν ότι από σήμερα οι δύο εταιρείες προμηθευτές θα πουλήσουν καύσιμα στην αγορά.

Το θέμα είναι πρωτοσέλιδα σε αρκετές εφημερίδες σήμερα με φωτογραφίες από τα βενζινάδικα όπου περίμεναν χθες ουρές οι οδηγοί για ώρες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE