ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτη με πλαστούς λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτη με πλαστούς λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τις τελευταίες ημέρες η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομίας Κύπρου έγινε δέκτης πολλών καταγγελιών σχετικά με πλαστούς λογαριασμούς σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι παριστάνουν ψευδώς ότι πρόκειται για αυθεντικές επιχειρήσεις.

Οι πλαστοί λογαριασμοί προβαίνουν σε δημοσιεύσεις πλαστών διαγωνισμών με απώτερο σκοπό να εξαπατήσουν ανυποψίαστα θύματα – χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ώστε να τοποθετήσουν τα προσωπικά – τραπεζικά τους στοιχεία σε ιστοσελίδες υποκλοπής δεδομένων.         

Σε άλλες περιπτώσεις το θύμα ενημερώνεται ψευδώς από τον πλαστό λογαριασμό, ότι είναι ο τυχερός του αυθεντικού διαγωνισμού που διοργανώνει η επιχείρηση και του ζητούν να τοποθετήσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου σε παραπλανητική ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα το θύμα να επωμίζεται ανεπιθύμητες χρεώσεις στον λογαριασμό του κινητού του τηλεφώνου.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις ιστοσελίδες που τοποθετεί τα προσωπικά και τραπεζικά του στοιχεία και να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των λογαριασμών των επιχειρήσεων που επικοινωνούν μαζί τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονη αντίδραση στην ηγεσία Σοφίας Μακρή -Επιστολή από την πλειοψηφία του Πολιτικού Γραφείου για περιφρόνηση των θεσμών- Στο επίκεντρο απολύσεις προσωπικού

ΕΔΕΚ: Έντονη αντίδραση στην ηγεσία Σοφίας Μακρή -Επιστολή από την πλειοψηφία του Πολιτικού Γραφείου για περιφρόνηση των θεσμών- Στο επίκεντρο απολύσεις προσωπικού

Σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η εσωκομματική κρίση στην ΕΔΕΚ, με την έντονη αντίδραση στελεχών του κόμματος, απέναντι στους χειρισμούς της Προέδρου, Σοφίας Χριστοδούλου Μακρή, να αποτυπώνεται πλέον και σε γραπτή παρέμβαση προς την ίδια.

BEST OF TOTHEMAONLINE