ΕΚΤΑΚΤΟ: Ποινική δίωξη για βιασμό σε ακόμα έναν ηθοποιό - Μακραίνει ο κατάλογος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ποινική δίωξη για βιασμό σε ακόμα έναν ηθοποιό - Μακραίνει ο κατάλογος

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισε προχώρησε στην άσκηση ποινική δίωξης για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος ενός ακόμα ηθοποιού.

Το αδίκημα φέρεται ότι έχει διαπραχθεί το 2020 με τα στοιχεία να φθάνουν στα χέρια της δικαιοσύνης μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, προκειμένου να ερευνηθούν σε βάθος οι σοβαρές καταγγελίες. Στο πλαίσιο της έρευνας που προηγήθηκε ο εισαγγελέας κάλεσε τον ελεγχόμενο ηθοποιό σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Ο ηθοποιός αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε συναίνεση από τη γυναίκα που τον κατήγγειλε. Ωστόσο, ο εισαγγελέας με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στα χέρια του ανακριτή ο οποίος θα κληθεί σε απολογία. Τον Ιανουάριο η πρώτη δίκη του ελληνικού #metoo

Στο μεταξύ προσδιορίστηκε και η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo. Συγκεκριμένα, στις 12 Ιανουαρίου 2022, στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο προπονητής της ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας.

Το τσουνάμι των αποκαλύψεων ξεκίνησε από τη Σοφία Μπεκατώρου μετά την κατάθεση ψυχής που έκανε ανοίγοντας τον φάκελο του #metoo στην Ελλάδα.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE