Δολοφονία βουλευτή στη Βρετανία: Ο άντρας που συνελήφθη είχε κλείσει ραντεβού για να τον συναντήσει

Δολοφονία βουλευτή στη Βρετανία: Ο άντρας που συνελήφθη είχε κλείσει ραντεβού για να τον συναντήσει

Ο άντρας που συνελήφθη μετά το μαχαίρωμα μέχρι θανάτου του Βρετανού βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες την Παρασκευή, είχε κλείσει ραντεβού για να δει τον βουλευτή, μέσω του γραφείου του στην εκλογική του περιφέρεια, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Η δολοφονία του Έιμες, που ανήκε στο Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, έχει προκαλέσει την επανεξέταση των μέτρων ασφάλειας που εφαρμόζονται για τους πολιτικούς στη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής των Συντηρητικών Ντέιβιντ Άμες δέχτηκε επίθεση την Παρασκευή έξω από εκκλησία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους ψηφοφόρους του στην εκλογική του περιφέρεια.

Ο 69χρονος βουλευτής, που δέχτηκε αρκετές μαχαιριές, βρισκόταν για τουλάχιστον δυο ώρες στον χώρο της εκκλησίας, όπου γιατροί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς, τελικά, αποτέλεσμα.

Η βρετανική αστυνομία το Σάββατο ανακοίνωσε ότι η επίθεση με μαχαίρι στο Έσεξ η οποία στοίχισε τη ζωή του βουλευτή αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική ενέργεια.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE